ПРИПАДНИЦИ Управе криминалистичке полиције (УКП) МУП Србије наставили су рад на идентификацији и лоцирању вођа криминалних група које су, како се сумња, куповале хероин од у четвртак ухапшеног Младена Новаковића званог Тоцило из Амерића код Младеновца. Тужилаштво за организовани криминал донело је наредбу о спровођењу истраге против Новаковића и његових саучесника - Саше Николића и Велибора Цветкова, којима је, после саслушања, одређен притвор до 30 дана!

У акцији српске полиције заплењено је рекордних 77 килограма хероина, сакривених у околини Младеновца, чија се вредност на црном тржишту процењује на више од пет милиона евра. Поред овог наркотика, полиција је пронашла и пола килограма кокаина. Сумња се да је ову дрогу, из Турске, Новаковић набављао и складиштио у последња четири месеца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: По Шумадији продавао дрогу, зеленашио и пљачкао по Београду: Ово је Младен Новаковић Тоцило, ухапшен због 77 килограма хероина (ФОТО)

Продавао је само на велико и то искључиво криминалним групама на територији Београда, али и Србије. Реч је о хероину изузетне чистоће, чија се вредност процењује на више од пет милиона евра.

У саопштењу тужиоца за организовани криминал наводи се да се Новаковић сумњичи да је "један од највећих дистрибутера хероина на територији Србије". Полиција је привремено запленила и неколико скупоцених аутомобила и један мотоцикл. Међу одузетим возилима је и Новаковићев "порше панамера".

Полиција приводи Младена Новаковића

Интересантно је да је на неким од заплењених пакета хероина, који су били сакривени у буриће, а потом закопани, видљива ознака - "кинг кобра" (краљ). Жигосањем наркотика, односно означавањем паковања хероина, кокаина или синтетичких дрога, разним фотографијама и словима, криминалне групе желе да истакну квалитет своје "робе" на тржишту.

Фото: МУП


Обично је реч о најчистијим супстанцама, које се и на овај начин "рекламирају". На пакетима хероина пронађеног у околини Младеновца је кобра и натпис "кинг" (краљ), а почетком септембра код Азорских острва у Атлантском океану је заплењено више од 800 килограма кокаина на чијем паковањима је била слика Гаврила Принципа. У овој акцији полиција више земаља, такође су похапшени српски држављани.

И ОБИЛИЋ НА ОЗНАКАМА

ПОРЕД пакета означених ликом Гаврила Принципа и са "кинг кобра", српска полиција је откривала и "робу" са ликом српског јунака Милоша Обилића. Интересантно је, међутим, да се само део оваквих товара обележава на овај начин. Најчешће се ставља само жиг, који подсећа на печат, и он је битан само картелима који га производе и прва су рука препродаје. Понекад је он интересантан и купцима, јер сведочи о квалитету и чистоћи.