У акцији коју су извели припадници Управе криминалистичке полиције (УКП) МУП Србије у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, у којој је заплењено рекордних 77 килограма најчистијег хероина и пола килограма кокаина, ухапшен је Младен Новаковић Тоцило као и Младеновчани Саша Николић (37) и Велибор Цветков (53).

Новаковић се сумњичи да је вођа ове организоване криминалне групе, а вредност одузетих наркотика се процењује на пет милиона евра. Њега је својевремено Удружење грађана "Свети Сава" означило као шефа дилера.

Оперативни полицијски подаци говоре да је Новаковић један од највећих растурача хероина у Србији, а заплена овог наркотика је највећа до сада у нашој земљи.

- Новаковић годинама набавља хероин из Турске, и то тако што купује веће количине, по више десетина килограма - наводи извор "Новости". - Дрогу пребацује у нашу земљу, складишти је и продаје другим криминалним групама. Неке информације говоре да је хероином, који он набавља, снабдевевено пола српског црног тржишта наркотицима.

Прочитајте још - Угледао полицајце, па у паници побацао дрогу

Како се сумња, када пребаци одређену количину хероина и ускладишти га, Новаковић га не продаје одмах, већ чека да цена скочи, односно да порасте потражња за овим наркотиком. Тада га препродаје другим криминалним бандама.

- Хероин је био спакован у специјалним бурићима, које је потом закопавао и сакривао у околини Младеновца - каже наш саговорник. - Он купује и пребацује искључиво хероин највеће чистоће и најбољег квалитета, који може да се нађе на тржишту. Он то ради јер у Србији, од тог једног килограма може да направи четири, па и пет пута више наркотика. Толико је тај један килограм квалитетан.

Од ових заплењених 77 килограма, који се мешају са разним додацима и прекурсорима, могао је да направи 350 килограма за продају на црном тржишту.

Прочитајте још - "ПАО" НИКШИЋАНИН: Црногорска полиција запленила 374 килограма марихуане (ФОТО)

- Код њега нема продаје на грам, већ је килограм најмања количина коју препродаје и искључиво "ради" са другим криминалним групама, не са ситним дилерима - објашњава наш саговорник.

Полиција је у овој акцији запленила и више скупоцених аутомобила и мотицикл. Поред осталог, одузет је и "порше панамера", који је возио Новаковић. Овој тројки у четвртак је одређено полицијско задржавање до 48 сати, а по истеку биће приведени у Тужилаштво за организовани криминал.