Нишлија Милан Р. (33) само пуком срећом успео је да извуче живу главу када га је, засад непознати нападач, сачекао испред куће у четвртак око 4 ујутро док је кретао на посао и испалио на њега девет хитаца.

Када је видео нападача са оружјем у рукама, Милан је успео да улети у ауто, стартује га и крене, па су га меци промашили. Када је био на безбедној удаљености, зауставио је ауто и позвао полицију.

Прочитајте још: Пуцњава у Нишу: Мушкарац кренуо на посао када му је нападач пришао и запуцао


Према првим информацијама, човек на кога је пуцано није из криминалног миљеа. Реч је о раднику једне нишке пекаре, и породичном човеку који је тога јутра кретао на посао. Његовог оца Мирољуба затекли смо испред породичне куће где се незгода догодила, како забринуто гледа у трагове од метака.

- Спавали смо сви у кући, када су нас пробудили пуцњи. Излетео сам брзо на терасу, погледао испред, али није било никога. Није било ни аута од мог сина. Касније се јавио и рекао да је на њега пуцано и да је једва извукао живу главу. Шта је мотив, то не могу ни да наслутим. Мој син није никакав криминалац, нити је имао неке непријатеље. Ради у пекари, ожењен је, има мало дете. Бог сами зна да ли га је нападач помешао са неким, али како је знао да ће баш у четири да крене на посао, то је чудно. И ми смо забрнути, син је још у тужилаштву, не јавља се, моја супруга не може да се смири, снаја исто, сви чекамо да нам јаве шта се то јутрос одиграло пред нашим вратима – прича нам он.

Полиција је обавила увиђај и обавестила Више јавно тужилаштво.

Трага се за нападачем и утврђује мотив пуцњаве.