БОР – У Основном суду у Бору одржан је главни претрес против Бранка Перића (60), некадашњег заменика градоначелника Бора, који се терети за полно узнемиравање. Његове фотографије, на којима се он страсно љуби и грли са девојчицом старом тек 15 година, освануле на друштвеној мрежу "Фејсбук", али рочиште, све до данас, није било одржано.

Прочитајте још: СЛУЧАЈ БОРСКОГ ФУНКЦИОНЕРА: Одузели им телефоне, траже порнографију

Наводно, одбрана Перића је, најпре, тражила одлагање главног претреса, јер је његов адвокат имао заказано друго суђење. Након тога, ни следеће рочиште није одржано јер је бранилац оптуженог обавестио Основни суд у Бору да је на годишњем одмору. Након тога, затражено је изузеће Основног јавног тужилаштва у Бору, које је, првобитно, тражило казну од шест месеци, условно годину дана, да би после ревидирали став и затражили да се бившем заменику градоначелника Бора изрекне јединствена казна од годину дана затвора.


Прочитајте још: Тужилаштво покренуло поступак против заменика градоначелника Бора


Међутим, Више јавно тужилаштво у Зајечару није прихватило предлог одбране, тако да је, ипак, главни претрес одржан у Основном суду у Бору. Подсетимо, Перић се нашао се у средишту секс скандала када су фотографије на којима се он љуби и страствено грли са девојчицом, освануле на друштвеним мрежама те малолетнице. Фотографије су убрзо склоњене, али их је, у међувремену, видео и сачувао велики број људи.

Незванично, Перић је и на главном претресу, из које ја јавност била искључена, поновио изјаву дату у полицији у својству грађанина, ’’да је само честитао свим девојкама на добро урађеном послу’’, јер су добро окитиле Дом културе у борском селу Слатина, одакле је родом и бивши заменик градоначелника. Он је истакао да никакав однос није имао са малолетницом, а те се приче чврсто држала и девојчица. Следеће рочиште заказано је за 17. децембар, када се очекује и доношење првостепене пресуде.