Марко Јаблановић звани Дивљак, Мирослав Илић, Нихад Прељић и Бајрам Аличковић проглашени су данас у Вишем суду криви, јер су неовлашћено набављали и преносили наркотике са Космета у Београд. Јаблановић и Илић као организатори осуђени су на 3 године, Аличковић на 4 године, док је Прељић као директан извршитељ осуђен на 5 година затвора.


Они су ухапшени 20. јануара 2017. године, јер су пренели 2,8 килограма канабиса из Лепосавића до Београда ради продаје.


Марко Јаблановић, иначе рођени брат Александра Јаблановића, тада државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ухапшен је надомак Краљева у службеној "шкоди фабији" Владе Србије.


Према тадашњим изјавама Александра Јаблановића, његов брат је био у возилу са супругом, којој је, наводно, позлило и требало је да буде пребачена до крагујевачког лекара.


Суд је утврдио Јаблановић и Илић ангажовали су Прељића и Аличковића да дрогу из пренесу до Београда.Прочитајте и: Јаблановић пао због 2,8 кг "траве"


Прељић је "пунтом" превозио канабис спакован у седам ПВЦ кеса скривених у посебном бункеру на крову са унутрашње стране.


Бајрам Аличковић је возио "фијат" и обавештавао Нихада ко је све на путу. У Београду су се састали са Илићем, међутим, до примопредаје није дошло јер су ухапшени.

Суд је утврдио да су они били свесни дела које чине и његове незаконости.