Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су седамнаестогодишњег младића из Лесковца, због постојања основа сумње да је у протеклих месец дана на подручју овог града извршио кривична дела разбојништво, тешка крађа, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, неовлашћено држање опојних дрога и насилничко понашање.


Сумња се да је он, у касним вечерњим часовима 1. и 7. новембра ове године, извршио кривична дела разбојништво и тешка крађа на нарочито дрзак и безобзиран начин тако што је у продавницама од радница уз претњу ножем отимао новац из касе. Том приликом, како се сумња, присвојио око 70.500 динара.


Полицијски службеници су против њега поднели кривичне пријаве због сумње да је извршио кривична дела у вези са продајом и држањем опојних дрога. Наиме, приликом прегледа осумњиченог и аутомобила који је користио пронађено је и одузета мања количина марихуане.


Прочитајте још: Ухапшен малолетник осумњичен за крађу више од 120.000 динара


Постоји основи сумње да је он, са још две малолетне особе, извршио кривично дело насилнично понашање због тога што су 31. октобра у Улици Мајора Тепића претукли шеснаестогодишњака, који је том приликом задобио телесне повреде.


Осумњиченом је судија за малолетнике Вишег суда у Лесковцу одредио је притвор, саопштила је лесковачка Полицијска управа.