КЊАЖЕВАЦ – Више јавно тужилаштво у Зајечару подигло је оптужницу због тешког убиства против Ненада Ронића (63),који је, средином јула, хицима из аутоматске пушке убио зета Јастреба Асановића (38), невенчаног супруга своје ћерке Монике, и свог унука Ивана Ронића (19).

Ненад, је тада, хицима из ’’калашњикова’’, нанео тешке озледе Романи Асановић (19), супрузи свог унука Ивана, којој су меци ушли у пределу левог кука и заглавили се у телу, дој је свог другог унука Бењамина Ронића (15) рафалом ’’исекао’’ по ногама.


- Чуо сам да су се Ненадови унуци по сину и ћерки потукли – испричао нам је тада очевидац Божин Симић. – Иван је, наводно, тада ударио свог брата од стрица К.Р. због чега је овај потражио помоћ у Хитној помоћи Здравственог центра у Књажевцу. Међутим, неко је Ненаду јавио да му је унук по сину преминуо, након чега је он дошао у кућу своје ћерке.


Ненад је ту напао ћерку да је њен син убио К.Р. Моника је покушала да га убеди да то није истина, већ да је у питању лакша озледа, али је отац није слушао.


Прочитајте и: UNUKA ZLIKOVCA IZ KNjAŽEVCA: Pobegla sam sa bebom, hteo je i nju da ubije


- Међутим, Ненад је почео да псује и да говори како ће осветити унука – наставио је наш саговорник. – Сео је у ауто и одвезао се до куће, одакле је узео аутоматску пушку и вратио се код ћерке. Мислим да је имао намеру да их све побије.


Ненад је одмах убио Јастреба и Ивана, док је Роману и Бењамина тешко ранио. Након што му је Стефановић отео пушку, Ронић је побегао, али је убрзо ухваћен. Тужилаштво је затражило да се убици изрекне казна од 40 година затвора, а прво рочиште је заказано за 19. новембар..