У ВИШЕМ суду у Београду у уторак је, саслушањем петоро сведока, настављено суђење такозваним супружницима из пакла - оптуженима Милеви Мартинов и њеном мужу Ненаду Петровићу из села код Обреновца, који се терете да су око две године, у нехуманим и нехигијенским условима, држали и зверски мучили Јелену В. (28), која је иначе оболела од канцера. По оптужници, брачни пар изгладњивао је Јелену, тукао, везивао ланцима да не побегне, хранио изметом, али и терао на просјачење и проституцију.

Сведок Мирослав Љубичић, инспектор СБПОК-а, рекао је да се више од деценије бави послом око трговине људима, али да никада није видео, нити имао случај као што је Јеленин:

- Нисам улазио у кућу, био сам у колима - каже полицајац. - Када је она ушла у ауто, била је жедна, гладна, изнемогла и преплашена и понављала је: "Немојте да ме враћате код њих."

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС У ОБРЕНОВЦУ: Жену држали у ланцима и терали је да просјачи

Овај сведок испричао је да су полицајци, на путу до станице, Јелени купили да једе и да је тад сазнао да је девојка нађена у кући како лежи на поду, на бетону.

- Купили смо јој бурек. Никад нисам видео да је неко толико гладан. Док је јела плашили смо се да ће јој позлити...

Милован Максимовић, комшија оптуженог брачног пара, у уторак је посведочио да је имао сексуалне односе са Јеленом:

- Дошао сам код Ненада јер ми је дуговао новац за јаја и сир, и тада су ми он и Милева рекли да ако хоћу секс са Јеленом да им платим 1.000 динара. Дао сам им паре, они су изашли из куће, а ми смо имали секс и Јелена се није опирала, а онда ми је тражила да јој дам још 200 динара за цигарете.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Девојку везивали ланцима и терали на просјачење: Супружници из Обреновца негирају мучење


Брачни пар негира дело које им се ставља на терет и тврде да је све "намештаљка" њиховог рођака, који жели да им напакости, а који је Јелену наговорио да их пријави.

Суђење се наставља 18. децембра када би требало да буде саслушана Јелена В. која је сад смештена у Сигурној кући.


РОДБИНА БРАНИ ОПТУЖЕНЕ

НА претресу четворо сведока - родбина и комшије оптуженог брачног пара, углавном су их бранили, тврдећи да Ненад и Милева нису везивали, тукли, нити забрањивали Јелени да се слободно креће. Сви тврде да је Јелена волела да пије, а да је све "намештаљка" рођака Томе.