НАПАД на Бориса Јевросимова (36), припадника новосадског одреда Жандармерије, и његову супругу Светлану (36), пре две године, добио је судски епилог: Игору Петровићу (37) и Ненаду Ћурчићу (36) изречена је казна од по две године затвора због наношења тешких повреда и напада на службено лице.

Петровић и Ћурчић су јануара 2017. године на улици насрнули на Бориса и његову супругу, и тешко ранили Јевросимова и то његовим службеним пиштољем који су успели да му отму. За свега седам минута, жандарму су задали више од стотину удараца. Нападачи су у Јевросимова испалили и метак, који га је погодио у руку. Захваљујући присебности, Борис је успео да ухвати оружје за цев и скрене путању метка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Борис херој и у региону

Његова супруга, која је покушала да помогне супругу и да га одбрани, такође је задобила ударце, а нападачи су јој поломили руку.

Јевросимову су се двојица на улици учинила сумњивим док су седели у паркираном аутомобилу, а када су уочили да их посматра почели су вређају, а нису престали ни када је показао службену легитимацију. Јоксимовићеве колеге су револтиране оваквом, како сматрају, благом казном двојици нападача, посебно јер је, како незванично сазнајемо, Петровић, један од нападача, дан после изрицања пресуде ухапшен на подручју Сомбора, пошто је код њега нађена извесна количина наркотика.