У Вишем јавном тужилаштви у Београду данас су саслушана двојице од четири ухапшена поводом злоупотреба са документацијом ПД "Први партизан" из Ужица, који су се бранили ћутањем.

Данас су саслушани С. Д. држављанин Северне Македоније и власника ПД "Арс гроуп" из Скопља осумњичен за давање мита и Б.Г. бивши инжињер у Првом партизану осумњичен за злоупотребу положаја одговорног лица.

Они су искористили своје право да не износе одбрану а тужилаштво је предложило да им суд одреди притвор, речено је Танјугу у тужилаштву.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Конструктор у Погону за алате и машине Н.И. из Позеге и пројектант машина М.М. Осимњичени за злоупотребу положаја одговорног лица биће саслушани сутра у тужиластва.

Њима се ставља на терет да су кривична дела извршили продајом пројеката и других докумената који припадају "Први партизан" из Узица, а односе се на производњу оружја и муниције.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Они су осумњицени за кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица и давање мита.

Истрага против њих покренута је у сарадњи са БИА, МУП РС и ВБА.