ЛЕСКОВАЦ – Марко Здравковић(22) који је изгубио живот прошле среде у саобраћајној несрећи у Немачкој биће сахрањен сутра у родном Брестовцу. Возило са његовим телом кренуло је из Минхена јуче око 19 часова, а очекује се да у Брестовац стигне у току дана.

Прочитајте још: "Неће више бити наших савршених тренутака”: Скрхана мајка Тања чека да тело њеног страдалог сина стигне из Немачке

По жељи породице, а у складу са обичајима у овим крајевима, посмртни остаци несрећног младића провешће ноћ под кровом дома у коме је живео, а његов испраћај до вечне куће заказан је за сутра у 13 часова. Марко је на рад у иностранство отишао пре месец дана. Био је запослен у грађевинској фирми у којој се, по сопственим речима, лепо снашао.

Прочитајте још: Отишао да би се скућио, враћа се у ковчегу: Марко из Брестовца настрадао код Нирнберга

Намеравао је да остане у Немачкој и да помогне две године старијој сестри да и она тамо нађе посао. Прошле среде је трагично изгубио млади живот у саобраћајној несрећи код немачког града Нинберга.

Погинуо је на ауто-путу у БМВ-у који се, највероватније, због клизавог коловоза сударио са камионом пољских регистрација. Возач камиона прошао је неозлеђен. Према писању немачких медија путничким возилом је управљао Марков двадесетседмогодишњи шеф код кога је овај младић пре трагедије био на вечери. Возач БМВ-а је остао на месту мртав, док су се лекари борили за Марков живот, али је и он после неколико сати подлегао повредама.

У Брестовцу и околним селима још увек траје шок и неверица због трагичног губитка породице Здравковић. Мајка Тања, отац Срђан и сестра Марија не могу да поверују да су остали без сина и брата за кога кажу да је био њихов ослонац и нада. Марко је планирао да радом у иностранству себи и својима обезбеди бољи живот. Намеравао је да заврши започету кућу, а себи купи ауто. Пре одласка у Немачку положио је возачки испит што му је била велика жеља, али га је зла судбина спречила да подигне прву - пробну дозволу. У Брестовцу и околини о Марку и његовим најближима могу се чути само лепе речи. Њихови познаници и пријатељи причају да је реч о поштеној и вредној породици баш онаквој какав је и Марко био.