ПРЕД Специјалним судом у Београду данас је окончан поступак против Уроша Јанковића,бившег потпредседника Општине Чукарица, који је оптужен да је преварио голмана Владимира Стојковића. Заменик тужиоца, је у завршној речи предложио суду да донесе осуђујуђу пресуди и осуди га на казну од три и по године затвора и новчану од пет милиона динара.


Са друге стране, Јанковић и његови адвокати су тражили ослобађајућу пресуду. Првостепена пресуда биће објављена 5. децембра.


Према оптужници, Владимир Ђурковић и Мирослав Стефановић, који су у међувремену са Тужилаштвом склопили споразуме о признању кривице, су са Јанковићем Стојковића преварили продајући му туђе плацеве у Макишком пољу.


Прочитајте и: Vladimir Stojković: Uroš Janković me ipak nije obmanuo


Како се тврди, све се дешавало током 2015. и 2016. године, тако што су користећи фалсификовану документацију, репрезентативцу продали више парцела, уверавајући га да ће у неком будућем периоду плацеви бити атрактивни за улагање и изградњу.


Због преваре, Стојковић је поднео захтев за одштету од 23 милиона динара.Међутим, голман је на главном претресу променио исказ и изјавио да мисли да Јанковић нема везе са преваром, због чега је повукао захтев за одштету.