СЕДМОГОДИШЊИ Страхиња Ж., који је погинуо у петак када је пао са 12. спрата зграде у којој је живео са мајком и млађим братом, сахрањен је на Новом гробљу у Нишу. На вечни починак испратили су га његови најмили, многобројни рођаци, комшије, али и Нишлије које је ова ужасна трагедија потресла.

Уз цртеже и дирљиве поруке, од свог другара опростили су се и прваци ОШ "Свети Сава". Када су директорка школе и учитељица саопштиле деци да је Страхиња настрадао, она су поставила његову слику на клупу у којој је седео и, уз гомилу порука, опростила се од омиљеног друга.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Склоните ћебе да га видим: Јецаји очајне мајке потресли сведоке нишке трагедије


- Када су кренули на велики одмор, замолили су учитељицу да им сачува поруке, да их неко не би украо. То су још мала деца, све схвате и доживе на свој начин. Њега су деца обожавала, био је мирно, сјајно дете. Другови су веома тужни. Једна девојчица је испричала да му је жеља била да оде на море, да му је она обећала да ће отићи заједно, и да јој је жао што не може да испуни обећање - испричала нам је директорка школе Санела Тарана, и додала да ће у школи данас бити одржана комеморација.

Малишан је погинуо у петак ујутру око 8.30 после пада са солитера на Византијском булевару у Нишу, кад се, према првим информацијама, највероватније превише нагнуо кроз прозор, да види да ли му се мајка, која је одвела млађег брата у обданиште, враћа кући. Највероватније је изгубио равнотежу и пао.

Како сазнајемо, тело дечака није однето на обдукцију, јер је процењено да никаквих сумњивих околности у овом случају није било.


КАО ДА ЈЕ НЕГДЕ КРЕНУО

НЕСРЕЋНА мајка испричала је комшијама да није први пут старијег сина оставила самог код куће. Док је млађег водила до вртића, старији би остајао код куће и гледао цртаће. Никада није било проблема нити се бојао да остаје сам. Тако је било и кобног јутра, остао је у кревету и гледао ТВ, а оно што је ову жену највише збунило је то што се Страхиња обукао и обуо патике, као да је негде кренуо.