САСЛУШАЊЕМ судских вештака и сведока у Централном затвору биће настављено суђење Немањи Иванову и Дарку Весковићу, оптуженима за убиство Блажа Ђуровића, на београдском Душановцу, у марту 2018. године.

Оптужени негирају дело, али је вештачење показало да се на пронађеној пушци налази ДНК обојице оптужених, а Весковићев ДНК је и на рукавици и делу рукава нађеним у гепеку аутомобила који је коришћен и запаљен после убиства. Адвокати одбране тврде да је вештачење незаконито и да тужилаштво није смело да га тражи, јер је суђење већ почело.

Блажо Ђуровић убијен је испред своје куће. Док је седео у аутомобилу, на 30-40 метара од њега, у другим колима, како пише у оптужници, били су Весковић и Иванов, у заседи. Након што је Ђуровићев аутомобил пришао њиховом возилу, оптужени су му кренули у сусрет, а уочи мимоилажења, Весковић је испалио у њега 29 пројектила из аутоматске пушке. Ђуровић је искрварио насмрт након што је погођен у срце, врат, руке, плућа и јетру, а Иванов и Весковић су, стоји у оптужници, запалили аутомобил и побегли.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Брат убијеног Блажа Ђуровића: Са оптуженима нисмо били у свађи