Велика акција у Нишу: Ухапшено 13 особа због корупције, фалшпапирима зарадили 10 милиона динара

Новости Онлине

11. 11. 2019. у 16:12

Велика акција у Нишу: Ухапшено 13 особа због корупције, фалшпапирима зарадили 10 милиона динара

Фото: Д. Дозет

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова

Припадници Министарства унутрашњих послова Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу ухапсили су 13 особа због сумње да су починили више коруптивних кривичних дела.

Осумњичени М. П. (41), Н. Д. (43) одговорно лице фиме „Big Dream“, и С. К. (48), одговорно лице фирме „San consult“, ухапшени су због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Због сумње да су починили кривично дело фалсификовање исправе ухапшени су и В. Ш. (50), одговорно лице фирме „Југоимпекс“ из Ниша, В. П. (53), радник фирме „Тера Србија“, док су Ј. Д. (47), одговорно лице „Aerial video solutions“, М. М. (40), запослени у истој фирми, ухапшени због сумње да су починили кривична дела фалсификовање исправе и прање новца, а чланови комисије ЈП "Дирекција за изградњу и комуналне послове" општина Гаџин Хан, Н.М. (63), Љ. Ц. (65), Н. Ж. (59), М. Ђ. (40), Н. И. (46) и А. Н. (46) ухапшени су због сумње да су починили кривично дело несавестан рад у служби.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Понављали су пљачка, а ја изађите напоље! Драматична исповест радника који је голорук успео да одбрани кладионицу од наоружаних пљачкаша! (ВИДЕО)

Како се сумња они су прилагођавањем документације и фалсификовањем докумената за набавку специјализоване опреме, исту набављали по вишим ценама у односу на тржишне и тиме оштетили ЈП "Дирекција за изградњу и комуналне послове" општина Гаџин Хан у износу од 10.642.578 динара у корист фирме "Југоимпекс" и фирме "Аerial video solutions".

Кривичном пријавом обухваћене су фирме "Југоимпекс" и "Аerial video solutions".

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације