ПОЖАРЕВАЦ – Тројица Пожаревљана осумњичена за тешко убиство Ружице Ковач (78), из истражног затвора упућени су за Београд, како би се психијатријским посматрањем утврдило да ли су у време злочина били урачунљиви.


Александар Ђ. (22) у притвору је због тешког убиства, а Данијел С. (21) и његов отац Саша С. (47) због тешког убиства у саизвршилаштву и свима њима прети казна до 40 година затвора.


Док су они на посматрању, у наставку истраге обавиће се разговори са сведоцима, анализа снимака видео-камера и налаза са обдукције. По завршетку ових радњи, виши јавни тужилац требало би да одлучи о коначној квалификацији дела и о подизању оптужнице.


Сумња се да је Александар 14. октобра, намерно, десном страном „заставе 101“, отпозади ударио бицикл на којом је Ружица ишла ка својој кући Дунавском улицом, а затим побегао и запалио ауто.


Прочитајте још: "КРУЖИО" ОКО ЖЕНЕ, ПА ЈЕ УДАРИО С ЛЕЂА: Стравични детаљи убиства старице у Пожаревцу


Отац и син подстрекивали су га на убиство, јер је Ружица хтела да их избаци из своје куће за коју тврде да су јој платили 10.000 евра, с тим да она може у њој доживотно да остане. Договор је био да му они након убиства исплате 400 евра и дају му свој половни ауто. У овом случају прво се сумњало да се ради о удесу, али су надзорне камере показале да је Александар намерно ударио у бицикл.