Отац ухапшеног Марка Рошића: Тортуром над мојим сином желе да изнуде да оптужи Радоичића и Србију за убиство Оливера Ивановића

Новости Онлине/ Косово Онлине

08. 11. 2019. у 13:10

Отац ухапшеног Марка Рошића: Тортуром над мојим сином желе да изнуде да оптужи Радоичића и Србију за убиство Оливера Ивановића

Небојша Рошић

Он је нагласио да на такву уцену Марко није пристао, иако је и даље био изложен батинама

У циљу изнуде признања којим би оптужио потпредседника Српске листе Милана Радоичића и државу Србију за умешаност у убиство Оливера Ивановића мој син изложен је невиђеној тортури која траје готово годину дана, изјавио је Небојша Рошић, отац ухапшеног Марка Рошића, преноси Косово Онлајн.

„Када сам пре два дана био у посети код Марка рекао ми је да не може више да издржи и да мора да ми каже да трпи невиђену тортуту, како физички тако и психички. Од тренутка када су га одвели одавде, кренуло је физичко малтретирање, тукли су га и правили селфије са њим. Током вишечасовног испитивања један од полицајаца који се представио као Бесим, рекао му је: „Марко, треба да кажеш да су Милан Радоичић и држава Србија организовали и учествовали у убиству, а ми ћемо те одмах пустити. Уколико то не признаш, бићеш осуђен на казну затвора од пет до десет година“, каже Небојша Рошић.

Он је нагласио да на такву уцену Марко није пристао, иако је и даље био изложен батинама, а тортура је настављена до данашњег дана.

„Пре три месеца је у Гњилане дошао исти тај Бесим са још једним истражним полицајцем који му је рекао: „Марко, помози ти нама и ми ћемо теби“. Наравно да их је и тада одбио и рекао да без присуства свог адвоката не жели да одговори на било које питање. Питам се зато докле ће ово да траје и још колико ће Марко ово моћи да истрпи, јер се налази у веома лошем психичком стању, а покушао је да себи одузме и живот“, рекао је Рошић и додао да је веома забринут за безбедност свог сина.

Он је истакао да су за овај случај били заинтересовани и представници Еулекса, који врше надгледање правосуђа на Косову, али су их из тужилаштва буквално избацили.

Прочитајте још - Милан Радоичић поднео кривичну пријаву против Раде Трајковић

„Видим да је и амерички амбасадор заинтересован па их позивам да провере код људи из Еулекса и увере се, да су уместо списа које су тражили били избачени из тужилаштва и суда. Питам се да ли неко може на крај да им стане, јер је све ово намештаљка. И тада када није хтео да пристане на уцене измишљени су некакви папирићи са регистарским бројем мојих кола, којима је наводно (Ивановић) праћен. Зато ме веома интересује шта ће се наћи у оптужници чије су подизање недавно најавили“, револтираним гласом говори Небојша Рошић, пише Косово Онлајн.

Отац ухапшеног Марка истиче да је на бројне незаконите радње, у жалбама указао и адвокат Махмут Хаљими.

„Жалио се до сада на свако продужење притвора, које је сваки пут незаконито рађено, јер Апелациони суд је дужан да одговори у року од 48 сати, а они одговарају у року од 25 дана. То се на свака два месеца понављало када је одлучивано о продужењу притвора. Жалили смо се и Врховном суду јер су сва решења о продужењу била у потпуности иста, без промењеног и једног зареза, али то до сада није дало резултате“, закључује Рошић.

Марко Рошић и Недељко Спасојевић, који су ухапшени у акцији специјалних јединица косовске полиције 23. новембра прошле године, налазе се у притвору скоро годину дана. Они су притворени под сумњом да су умешани у убиство лидера Грађанске иницијативе “Србија, демократија, правда” Оливера Ивановића, који је убијен 16. јануара 2018. године. Недавно је државни тужилац Суљ Хоџа најавио подизање оптужница против ове двојице Срба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

deda

08.11.2019. 16:18

Dokle ce siptari da maltretiraju srpsi narod i to u njihovoj zemlji. To prelazi sve granice.

Goran ali ne Bot

08.11.2019. 19:10

@deda - Vucic reče da nije sve naše. Pa ko veli mogu da rade sta hoće u svojoj zemlji.

Goran ali ne Bot

08.11.2019. 18:21

Nisam siguran u ove navode. Do sada bi neko reagovao da je bilo šta tačno od navedenog. Posebno deo da su izbačeni iz Tužilaštva. Tuzilastvo nije nadležno za ovo pitanje. Ako je bilo torture tu je nadležan MUP i eventualno MP.