ЛЕСКОВАЦ – Управник лесковачког Окружног затвора Горан Петронијевић (57) и С.Ј. (50), радница у овом затвору, ухапшени су због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја. Полиција сумња да су они, у периоду од 2013. до ове године, из депозита Окружног затвора у Лесковцу неовлашћено узимали новац у укупном износу од 1.254.000 динара, који су користили за личне потребе, а да су га потом враћали.


Управник лесковачког затвора се није често појављивао у лесковачкој јавности, али је пре два дана, на отварању изложбе ликовних радова осуђеника симболично названој „Излаз“, у лесковачкој Народној библиотеци „Радоје Домановић“, потврдио оправданост изреке „да је и затвор за људе“.


Он је том приликом нагласио да се у Окружном затвору у Лесковцу труде да све штићенике третирају као људе са неупходном емпатијом и жељом да пронађу и активирају позитивно у њима, а да је крајњи циљ ресоцијализаицја и повратак у друштво. Управник је још рекао да са поносом отвара изложбу уз оцену да је она један од лепших начина да се једна установа за извршење кривичних санкција представи јавности. Само три дана после ове изјаве и сам је пао под удар закона, а у Лесковцу је вест о његовом задржавању изазвала неверицу, јер је Петронијевић важио за особу која је „професионалац“, а сам је оценио да установа на чијем је челу, као друштвено одговорна институција, има одличну сарадњу са друштвеном заједницом на нивоу целог Јабланичког округа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шок у Окружном затвору у Лесковцу, нестало 10.000 евра из благајне: Ухапшени управник затвора и благајница


Како је саопштено, Петронијевића и његову сарадницу ухапсили су припадници Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу. Осумњиченима је одређено задржавање од 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.