Драгоје Милинковић из затвора “узвраћа ударац”: “Убица” Јелене Марјановић поднео кривичне пријаве

Н. Б.

петак, 08. 11. 2019. у 11:59

Драгоје Милинковић из затвора “узвраћа ударац”: “Убица” Јелене Марјановић поднео кривичне пријаве

Илустрација

Прибојац преко адвоката поднео пријаве против НН лица због оптужбе да је убио певачицу и за ометање правде у случају спора у Крушевцу

ПРВОМ основном јавном тужилаштву у Београду у петак је преко свог адвоката Предрага Савића, Прибојац Драгоје Милинковић, који се у анонимном писму достављеном београдском Вишем суду означава као убица певачице Јелене Марјановић, поднео кривичну пријаву. Она је поднета против непознате особе због кривичних дела ометање правде и лажно пријављивање. У пријави се, како сазнајемо, наводи да је неко свесно, а знајући да то није урадио, њега оптужио да је починио злочин у Борчи.


Пријава је поднета и за ометање правде у још два случаја: један је пре два дана окончан неправоснажном пресудом у Крушевцу, где су тројица младића ослобођена оптужбе да су 2015. отели Драгоја, како би му изнудили новац, а други је и у поступку који Милинковић води са бившом супругом око поделе имовине. Према ономе што се наводи, вредност имовине, чији се највећи део налази у Врњачкој Бањи је 900.000 швајцарских франака.


Милинковић је ухапшен у среду увече у Београду, у стану своје друге супруге. Он је одмах спроведен у КПЗ за малолетнике у Ваљеву на одслужење једногодишње казне затвора, на коју је у суду у Трстенику осуђен због преваре.


Према наводима из пријаве, судија Јелена Шкулић, која води поступак против Зорана Марјановића, оптуженог да је убио своју супругу Јелену, у уторак је, на почетку претреса, браниоцима окривљеног и тужилаштву предала анонимно писмо које је недељу дана раније добила.


- Судија је упознала учеснике поступка са садржином писма у којем пише да је убица покојне Јелене Драгоје Милинковић, и да је то дело наводно извршио по налогу Зоранове мајке Зорице - пише у пријави. - Након оваквог, мимо процедуре објављивања садржаја анонимног писма, оно је постало насловна вест свих таблоида у Србији. Остаје питање зашто је судија јавно дала ово писмо. Уобичајена пракса код оваквих писама је да буду уручена иза затворених врата и уз упозорење на последице јавног објављивања. Постоји бојазан да су приликом копирања уништени отисци прстију, ДНК и други трагови, који би довели до аутора.


Милинковић је, како се наводи, у "више наврата био мета лажног пријављивања и оптуживања и чињеница је да је у већини случајева то радила управо његова бивша супруга", чије се саслушање као сведока тражи. Истиче се да су његови проблеми почели када је у Швајцарској оптужен за утају пореза од шест милиона франака, а наводно је његова бивша супруга тврдила да га је она пријавила и била сарадник полиције.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Бивша жена ми је и раније „паковала“ злочине: Драгоје Милинковић пориче тврдње из анонимног писма о убиству Јелене Марјановић

СТАРИ ЗНАНАЦ МЕДИЈА


СТРАНА штампа извештавала је о Драгоју Милинковићу у октобру 2018. године, наводећи да је овог, у то време превозника у Швајцарској, Виши суд у Цириху осудио на три године затвора, за превару, лоше управљање, лажне оптужбе, а да им дугује, сведочили су и његови возачи. Домаћа штампа бавила се Милинковићевом туристичким агенцијама и многобројним жалбама путника. Пре три године је објављено како су наши туристи остали без новогодишњег аранжмана преко његове агенције "Делфин травел 011", уз Милинковићево објашњење да је покраден. Драгоје је имао и агенцију "Џет сет травел", којој је одузета лиценца, када је без аранжмана оставио 225 грађана. (С. Б.)



Пратите нас и путем иОС и андроид апликације