ЛЕСКОВАЦ - Управник Окружног затвора у лесковцу Горан Петронијевић (57) и благајница овог затвора тридесетдеветогодишња С.Ј. ухапшени су синоћ под сумњом да су изршили кривично дело злоупотребе службеног положаја. Полиција се није огласила о овом случају, али се незванично сазнаје да у каси затвора недостаје око 10.000 евра у динарима.

Ко је и како потрошио тај новац откриће истрага. Управнику Петронијевићу и благајници одређено је полицијско задржавање до 48 сати, а потом следи првођење надлежном тужиоцу.

Огласило се и Министарство унутрашњих послова Србије и саопштило да су припадници Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су две особе због постојања основа сумње да су извршили кривично дело послуга.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Управник затвора оштетио колеге

Сумња се да су Г. П. (1962), одговорно лице Окружног затвора Лесковац, и С. Ј. (1969), радница у овом затвору, у периоду од 2013. до 2019. године, неовлашћено узимали новац у укупном износу од 1.254.000 динара из депозита Окружног затвора Лесковац који су користили за личне потребе, а потом га враћали.