СЛОБОДАН Перишић (53), осумњичен да је своју преминулу мајку Стевану Перишић (84) закопао у гаражи породичне куће на Дедињу, пуштен је из притвора, пошто су саслушани сви предложени сведоци. Како сазнајемо у Првом основном тужилаштву у Београду, испитана је његова бивша супруга, док су син и сестра искористили законско право да не сведоче.

Према ономе што нам је речено, обдукциони налаз, који треба да покаже тачан узрок смрти, још није стигао. По његовом приспећу одлучиће се да ли ће против Перишића бити подигнута оптужница и за које кривично дело. Њему се тренутно на терет стављају непружање помоћи и напуштање немоћног лица.

Слободан је 25. октобра приведен на саслушање у Тужилаштво, након што је два дана раније ухапшен. Претходно је био на прегледу у Клиници за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић", како би се утврдило да ли је способан да изнесе одбрану. У Тужилаштву је одлучио да се брани ћутањем, да би му затим био одређен притвор, да не би утицао на сведоке.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Слободан је мртву мајку данима држао у кревету, када је тело почело да се распада, одлучио се на стравичан потез (ВИДЕО)

Према првим информацијама, Стевана је највероватније преминула 11. октобра, а Слободан је, како се сумња, крио то како би могао да прима њену девизну пензију, за коју је имао овлашћење. Тужилаштво га терети да се није бринуо о мајци, да није звао лекаре иако је била у лошем здравственом стању, нити ју је одвео у болницу. Поред тога, наводи се и да ју је често остављао да буде сама, иако је лежала непокретна.

Како се наводи у пријави, да би прикрио шта се десило, Слободан је њено тело прво оставио у кревету, па га ставио у каду пуну воде, коју је расхлађивао ледом. Затим је, како се тврди, у гаражи ископао канал и у њега, највероватније 20. октобра, закопао мајчино тело. Члановима породице је казао да ју је сместио у болницу.

Стевана је са сином у кући на Дедињу живела од 2014. Све до јуна, када је пала у дворишту и поломила раме, могла је самостално да функционише. Тада је, према незваничним информацијама, Слободан, након договора са бившом женом, сином и сестром, преузео на себе да пази мајку, како би могао да буде овлашћен да прима њену пензију. Међутим, како се тврди, она је постала потпуно непокретна два месеца након првог пада, када се повредила силазећи низ степенице. Њено здравствено стање се због запуштености све више погоршавало, због чега је осумњичени забранио осталим члановима породице да долазе у кућу.


ПРИЈАВИЛА ГА БИВША ЖЕНА

ПОЛИЦИЈА је Слободану закуцала на врата након позива његове бивше супруге. Она је неколико пута покушала да разговара са њим, јер неколико дана није видела Стевану. Слободан је избегавао разговор на ту тему, говорећи да ју је сместио у болницу. Међутим, жени је било сумњиво када га је видела како ашовом у гаражи копа рупу. Када су полицијаци дошли да провере женине сумње, Слободан им је, наводно, одмах признао да му је мајка умрла и да ју је закопао у гаражи, јер није имао пара за сахрану.