Насилници који су крајем августа ове године дрвеним палицама, бакљама и стакленим флашама насртали на возила на аутопуту "Милош Велики" признали су кривицу почетком прошлог месеца, након чега су осуђени на затворске казне, преносе медији информације добијене у Основном тужилаштву у Обреновцу.

Напад је организован на Вибер групи "Гробари Обреновац", а мета су били навијачи Црвене звезде, преносе медији.

Младићи које је полиција ухапсила убрзо након насилног догађаја на аутопуту провели су у притвору више од месец дана после чега су, кажу из тужилаштва, затражили да склопе споразум о признању кривице, преносе медији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Силеџије са ауто-пута у притвору

Њих 11, старости од 18 до 26 година, признали су да су насилно зауставили саобраћај на аутопуту и користећи бакље и палице, повредили неколико људи и оштетили аутомобиле.

Младићи су у групном разговору "Гробари Обреновац" организовали напад на навијаче Црвене звезде након фудбалске утакмице против клуба Јанг бојс током квалификација за Лигу шампиона.

Суд је потврдио споразуме које су склопили са тужилаштвом и донео правоснажне пресуде, а осумњичене осудио за насилничко понашање. Изречене су им казне од два до десет месеци затвора, у зависности од тога шта су конкретно урадили током напада, наводе из тужилаштва.

Осим ових 11 младића, у инциденту су, кажу у тужилаштву, учествовала још тројица који су у бекству, па се за њима и даље трага.

Медији подсећају да се напад догодио у ноћи између 27. и 28. августа, а на Твитеру већ сутрадан се појавио и видео-снимак догађаја уз коментар да се ради о навијачима Партизана.

Тужилаштво је убрзо затим идентификовало нападаче, а приликом хапшења полиција је код њих пронашла бакље, палице и друге предмете које су користили током напада.


srbijadanas.com