Скандали на суђењу Јутки: Шешељу забрањено да брани Јеличића, адвокатима Зори Добричанин и Боривоју Боровићу казне од 100.000 динара (ВИДЕО)

С. Б.

среда, 06. 11. 2019. у 10:53

Скандали на суђењу Јутки: Шешељу забрањено да брани Јеличића, адвокатима Зори Добричанин и Боривоју Боровићу казне од 100.000 динара (ВИДЕО)

Фото: С. Бабовић

Суђење је два пута прекинуто и питање је да ли ће бити настављено данас
КРУШЕВАЦ - Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ дошао је у Основни суд у Крушевцу, где присуствује суђењу Милутину Јеличићу – Јутки, због кривичних дела полно узмениравање и недозвољене полне радње.

Шешељ је дошао у пратњи присталица, а испред зграде суда дочекали су га чланови СРС који су га гласно поздрављали, док су у исто време активисткиње Мреже жена против насиља негодовале.

Како сазнајемо, Шешељ ће бити део правног тима одбране у својству саветника.

У наставку суђења испитан је први сведок Јасмина Савић, заменица председника општине Брус, која је говорила о службеним телефонима и евентуалном доступношћу Јуткиних телефона у оближњој кафани, а са којих је, како је раније речено током поступка, Јутка слао спорне ласцивне СМС поруке оштећеној Марији Лукић.
Заступник Боривоје Боровић је сведока Савићку оквалификовао као лажну и пристрасну.

Како сазнајемо, судија Александар Коцић није дозволио Шешељу да буде у судници као саветник одбране, док је адвокат оптуженог Зора Добричанин кажњена са 100.000 динара због честих приговора и како је речено, непоштовања суда.

У судницу су, поред адвоката, ишли и велики број присталица са обе стране.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Скандал у Европском парламенту: Легло сексуалног узнемиравања

Многи заинтересовани посматрачи остали су испред суднице.

Иначе испред Основног суда у Крушевцу, у знак подршке Марији Лукић раније су окупиле активитскиње Мреже Жене против насиља. Оне су носиле транспаренте „Насиље нема оправдање“, „Солидарност са жртвама сексуалног узнемиравања“, „Солидарност са жртвама насиља“...
Такође, испред суда су дошле и присталице Милутина Јеличића, које су уз Јутку у овом сличају.

ПРЕКИД СУЂЕЊА И КАЗНА ЗА АДВОКАТА МАРИЈЕ ЛУКИЋ

Судија је изрекао опомену Боривоју Боровићу због непоштовања суда и поступајућег судије, па је и њега казнио са 100.000 динара. Боровић је изразио забринутост због исхода овог суђења јер оштећена трпи притисак и што је уместо сведока оштећене приликом испитивања предност дата сведоцима одбране. Затражио је изузеће судије, а његов захтев је одбијен.

Суђење је прекиуто и питање је да ли ће бити настављено данас.

Адвокат Боривоје Боровић долази у суд
Јеличићеве присталицеПратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Provincijalka

06.11.2019. 13:44

Kako se čuje i vidi na snimku dolaska Šešelja podršku mu daju oni što ih je on poveo sa sobom. One jadne žene se ne čuju. A Jutki put otvaraju dve dame. Verovatno zaposlene uz Jutkin blagoslov.Nadam se da će pravda pobediti. Jutka nije jedini. Ali očekujem da se ostali prizovu pameti.I ja sam to doživljavala pre 30 godina od sada već pokojnog direktora, pa sam dala otkaz. Šešelj je ovim dolaskom dokazao da su u istom košu.Ništa čudnovato.

jadna Srbijo

06.11.2019. 15:31

@Provincijalka - Verovatno podvodačice za Jutkicu. Mene više čude žene iz Brusa koje pristaju da žive sa svoim muževima i očevima koji ih podvode Jutki za poslove. A država? Država je nejačka. Jači Šešelj nasilnik od Srbije.

dijaspora

06.11.2019. 15:28

I na kraju mu samo sude za uznemiravanje jedne zene!!! I to na jedvite jade.Sta Seselj uopste tu radi? Nasao je koga ce da podrzi. Sramota!!!

Dragacevac

06.11.2019. 17:40

a gde bo dama tolike godine odmah da ukljucite obe od 5 miliona i ove nevladine koje pojedose budzet a nista nerade