Пријепољка утајила порез, оштетила државу за три и по милиона динара

А. Ровчанин

06. 11. 2019. у 10:40

Пријепољка утајила порез, оштетила државу за три и по милиона динара

Фото Depositphotos

Сумња се да је она као одговорно лице једне фирме која се бави транспортом прибављала фиктивне рачуне за гориво на основу којих је увећала трошкове фирме и избегала плаћање пореза на приходе

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу, у сарадњи са Пореском полицијом - Одсек Ужице, поднели су кривичну пријаву против четрдесетдвогодишње жене из Пријепоља, због постојања основа сумње да је извршила кривична дела пореска утаја и неосновано исказивање износа за повраћај пореза и порески кредит.

Сумња се да је она као одговорно лице једне фирме која се бави транспортом, од марта 2016. до децембра 2017. године, прибављала фиктивне рачуне за гориво на основу којих је увећала трошкове фирме и избегала плаћање пореза на приходе од самосталне делатности.

Такође, она се сумњичи и да је пореске пријаве попуњавала неистинитим подацима и да је на тај начин остварила право на неосновани повраћај ПДВ.

На овај начин је, како се сумња, буџет Републике Србије оштећен за више од 3.459.000,00 динара.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Rakun

07.11.2019. 09:30

@Horus - Što bi ovo bila sitna riba? U pitanju se velike pare, država konačno radi svoj posao i zato je budžet sve puniji i država svakim danom sve više bogatija.