МАРКО Обрић, ученик Средње техничке школе ГСП у Београду, брутално је претучен испред улаза у Политехничку школу у Земуну. Задобио је тешке повреде, а помоћ му је указана у Клиничко-болничком центру Земун. Претучени дечак је из болнице изашао на сопствену одговорност, у намери да након што да изјаву у полицији, оде кући и одмори се. Међутим, његово стање је и даље критично, трпи велике болове и боји се за свој живот.

Ово је, за "Новости", потврдио Марков отац Предраг Обрић, који је заједно са сином дошао да потражи помоћ и правду у медијима, с обзиром на то да, како тврди, то нису пружили правосудни органи.

- Због овог инцидента, који се догодио 30. октобра, у послеподневним сатима, исте вечери ухапшен је војни пензионер Предраг Ђ., отац ученика Огњена Ђ., који је, наводно, имао сукоб са једним дечаком, иначе Марковим другом Дејаном Д. - прича Предраг Обрић. - Међутим, уместо да деца сама реше међусобни сукоб, у све се уплео родитељ, који је највише тукао Марка и његовог друга Александра К., који су се затекли испред школе, како би попричали са Дејаном и Огњеном и покушали да помогну да се њихов сукоб реши без свађе и туче.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Suđenje za ubistvo pevačice: Pitali su Zorana u sudnici otkud Jelenina krv u njegovim kolima, a on im je detaljno objasnio



Међутим, то се није догодило.

- Док су мој син и другари голоруки стајали испред школе, испред њих створио се црни "ауди" из којег су искочили Огњен, његов отац Предраг Ђ. и још двојица његових пријатеља. Без иједне речи, насрнули су на њих. Ударали су их рукама, па шутирали, а Предраг Ђ. је потегао и пиштољ, којим је више пута ударио Марка по глави и лицу. Марко је пао на земљу, крвав и онесвешћен. Једва су успели да му извуку језик да се не угуши.

Како тврди отац претученог младића, нападачи су убрзо сели у аутомобил и напустили лице места, док су повређени остали да леже на земљи, а друга деца, која су се затекла у дворишту на одмору, од страха су се разбежала.

- Када је дошао свести, мој Марко је желео да одмах да изјаву у полицији и да оде кући, јер је трпео велике болове. Нажалост, има их и сада, сваког дана смо због тога у болници, не може да спава, а појавили су се и страхови - прича отац.


КРИЈЕ САУЧЕСНИКЕ

ПРЕДРАГ Ђ. је у Трећем основном тужилаштву у Београду признао извршење кривичног дела. Нагодио се са тужилаштвом и потписао Споразум о признавању кривице, па је осуђен на годину дана затвора, условно на три године. Како сазнајемо, он није хтео да ода имена двојице помагача, као ни да каже где је његов син Огњен, којем се после инцидента изгубио траг.

Отац претученог Марка каже да он, као ни родитељи остале деце, нису задовољни поступањем правосудних органа, нити казном на коју је осуђен човек који му је претукао сина.

- Зна се да су децу тукла и његова двојица пријатеља и син, па би требало да и они одговарају. Придружили смо се кривичном гоњењу, јер хоћемо истину и правду - каже Предраг Обрић.