Суђење за убиство певачице: Питали су Зорана у судници откуд Јеленина крв у његовим колима, а он им је детаљно објаснио

Н. Б.

05. 11. 2019. у 19:31

Суђење за убиство певачице: Питали су Зорана у судници откуд Јеленина крв у његовим колима, а он им је детаљно објаснио

Фото Ж. Кнежевић

Зоран Марјановић два сата је као оптужени за убиство супруге Јелене давао исказ пред судским већем
Зоран Марјановић два сата је као оптужени за убиство супруге Јелене давао исказ пред судским већем. Детаљно је описивао шта се све дешавало те 2016. од момента када су он и Јелена, критичног дана, кренули на насип, па све до сазнања у полицији да је она убијена и да је баш он осумњичен да је извшио тај злочин.

Адвокат одбране је поставио питање које се тиче присуства Јеленине крви на задњем седишту његовог аутомобила марке "мерцедес".

-Није ми само јасно како је та крв пронађена тек током четвртог вештачења. Јелена је имала повреду у фебруару те године када је убијена. Ишла је у болницу да види мајку и пукла јој је гума. Стајала је поред кола и како нико није желео да стане да јој помогне, она је почела сама да отвара гепек и вади алат за мењање гуме – казао је Марјановић и додао да се тада догодила незгода, да је јој једна од плоча у пртљажнику због терета пала на руку и посекла је.

Марјановић је казао и да не може тачно да се сети да ли је ту повреду фотографисала Јаниним таблетом или својим телефоном, али да зна да ју је послала једној од својих сестара. Такође, постоје и поруке о тој повреди - рекао је Марјановић.

Ово је, иначе, један од детаља оптужнице који је у више наврата спомињан током њене припреме, па потом рушења и поновног писања.

За многе то је, практично, главно питање за Марјановића, будући да присуство крви у гепеку аутомобила може да укаже на то да је, евентуално, тело убијене жене превожено аутомобилом.

Марјановић се осврнуо и на друге детаље који се спомињу током целог процеса.

Он је објаснио и како се осећао када је приметио њен нестанак.

- Када сам видео да нема Јелене пало ми је на памет да јој је позлило, да је негде пала јер је тих дана постила. Касније када сам чуо да је пронађен њен мобилни, помисло сам да је отета.

Нисам ни мислио да се све овако завршило.

На питање судије да ли носи наочаре или сочива Зоран је одговорио да их не носи јер му је вид добар. Међутим додао је да након ударца у потиљак, који је задобио у полицији, повремено губи периферни вид.

Додао је и да чује добро, да има савршен слух.

Зоран је испричао да је по доласку у полицијску станицу у 29. новембар ишао на полиграфско тестирање.

-Када су ме вратили у канцеларију дошао је један инспектор и рекао ми знали смо да си ти. Нисам знао о чему се ради. Затим ме је ухватио за косу и лупио у главу у зид, говорећи признај чиме си је убио. Ударио ме је и у врат.

Тако сам сазнао да је моја жена мртва. Нису веровали да нисам крив.

На питање судије Јелене Шкулић шта Зоран мисли који је разлог свега што се десило он је одговорио:

-Не прође вече а да не размишљам шта је мотив, шта је она некоме скривила да на тако животињски начин буде убијена. То је женица која се никада ни са ким није посвађала. То је учинио или тешки психопата или неко ко је био опседнут њом.

Марјановић је рекао да су му у полицији по пријављивању Јелениног нестанка сугерисали да провери њене мејлове и поруке на Фејсбуку.

Он је казао да је он раније са њом читао шта су људи слали на фанпејџ страну истичући да су се могле прочитати свакакве поруке.

Од оних у којима су је подржавали па до претећих.

Међутим како је рекао они томе нису придавали никакав значај.

Марјановић је рекао да је сутрадан отишао да је тражи са братом и потоњом снајом тамо где је пронађен телефон. Казао је да су разгртали шибље, било је блата и воде. Наишли су на велику гомилу шута па су морали да одустану од даље потраге.

Он истиче да био је у истој гардероби на дан нестанка као и сутрадан када је отишао поново да је тражи, а у тој одећи отишао је у полицијску станицу.

Тамо се пресвукао пошто су му његови донели чисту одећу, а та гардероба послата је на вештачење.

-Полиција је дошла код нас кући, однели су у џаковима њену гардеробу, рачунар и све оно што би им било од користи да би решили случај - казао је Марјановић.

Он је објаснио да на надлактици десне руке има танку огреботину, да се повредио код куће у свом студију а да је ту огреботину задобио дан-два пре убиства. Чак није ни осетио када се огребао.


ПОСЕТЕ У ПРИТВОРУ

Ћерка Јана је два пута била у посети оцу док је био у притвору. -Није ме пуштала све док је трајала посета. Причала ми је све шта ради, са киме се дружи... испричао је Марјановић и додао да су са психологом разговарали како да јој саопштимо шта се догодило њеној мајци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације