Лесковац – Четрдесетогодишњи мушкарац Бојан Папак из лесковачког села Залужње само је срећом истао жив након што га је моторном тестером напао друг Миладин Селимановић(27), из суседног села Прибој, и умало му није пререзао врат.


Двојица мушкараца су се у недељу увече, нешто после 21 час, изненада сукобили испред продавнице у Прибоју. Миладин се са малолетним братом враћао из сече шуме у оближњем забрану.

Трактором су стали испред продавнице, а Миладин је са моторном тестером у рукама кренуо ка Папку претећи да ће га убити. Тада је почео краћи вербални сукоб.

Папак је наводно поломио једну од флаша, док му је Миладин прилазио са моторном тестером у рукама. Подигао је тестеру и посекао га по врату, али је Папак пуком срећом остао жив. Док је једном руком држао посекотину другом је покушао да позове Хитну помоћ. Селимановић је тек тада схватио шта је урадио. Крв је липтала на све стране, али је повређени човек још неко време био на ногама. Ланац тестере није дотакао главну вратну артерију, а брзом интервенцијом лекара му је спашен живот.


- Било је критично док није заустављено крварење. Он се сада осећа добро и ван је животне опасности. Биће задржан на болничком лечењу, на хируршком одељењу, до потпуног опоравка – казао је др Небојша Димитријевић, директор лесковачке Опште болнице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Летеле су флаше, чаше, столице, људи су бежали покушавајући да спасу живу главу": Исповест девојке из Футога након масовне туче


Мештани Прибоја углавном избегавају да причају о детаљима сукоба њихових комшија. О томе није желела да говори ни запослена у продавници испред које је дошло до инцидента. Она је још увек под видним стресом, а наводно је пала у несвест када је видела огромно локву крви исред радње.

Према незваничним сазнањима двојица мушкараца се друже годинама, па за сада није познато због чега су се сукобили до те мере да је један од њих пожелео да убије другог.

Међутим, Миладинов отац Новица каже да је повређени човек месецима узнемиравао његовог сина и да је због тога страховала цела његова породица. На дан напада га је, како каже, више пута звао телефоном и том приликом га вређао и псовао. О томе сведочи и Миладинов малолетни брат који је са њим цео дан провео у шуми. Они не знају шта је могући повод за сукоб, али истичу да је Миладин у последње време избегавао Папка. Као мотив се не искључује ни неразјашњени рачуни око новца из времена када су Миладин и Бојан заједно радили у шуми.

Полиција је привела нападача и ради на утврђивању свих околности овог догађаја.