ЗА мање од 24 сата на српским путевима у саобраћајним несрећама настрадале су четири особе, док је неколико њих теже повређено. У већини случајева, како показују први резултати истрага, узрок је неприлагођена брзина.

Брачни пар из Инђије, мушкарац стар 60 година и његова 56-годишња жена, погинули су код Инђије, на ауто-путу Београд - Нови Сад, док су три њихове унуке, десетогодишње близнакиње и двогодишња девојчица, повређене. До несреће је дошло, у зони радова ка Београду, када се "мерцедес" аустријских регистарских ознака укључивао у саобраћај. Тада је на њега налетео камион. Лева страна "мерцедеса" је од силине удара потпуно улубљена, а делови одеће били су расути дуж пута.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Aleksandar poginuo vraćajući se sa svadbe svog komšije: Novi detalji teške nesreće kod Požarevca

Како нам је речено у Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду, једна од близнакиња је задобила тешке повреде опасне по живот и смештена је на интензивну негу. Друга је такође тешко повређена, али њен живот није угрожен, док је двогодишњакиња, како додају, лакше повређена.

Иначе, овим подручјем Срема, током поподневних сати протутњао је јак ветар, који је паралисао саобраћај на неким деоницама и отежавао видљивост возачима на путу, али како сазнају "Новости", то није био узрок ове трагедије.

У саобраћајној несрећи на путу Нови Сад - Бачка Паланка, код Гложана, погинуо је Јарослав Х. (45) из овог места, док је Иван В. (30) из оближњег Челарева тешко повређен. Сада покојни Јарослав седео је на месту сувозача у "мерцедесу".

Несрећа се десила око 2.30 у Улици маршала Тита, на излазу из Гложана према Челареву. Из још неутврђених разлога, возач "мерцедеса" је у једном тренутку, како се претпоставља, изгубио контролу над возилом, због чега је слетео с пута и ударио у дрво. Од силине ударца, "мерцедес" се преполовио, у трави су били видљиви трагови крви, као и точкова кола.

Несрећа у Инђији / Фото С. Костић

Потресна је и чињеница да се на истом месту 8. новембра 2018. догодила саобраћајна несрећа на идентичан начин у којој је, ударивши у дрво, погинуо Вељко И. (27), полицајац који те вечери није био на дужности. У то исто дрво је ударио и "мерцедес" у којем су били Јарослав и Иван. Приликом удара, возило је срушило и споменик, који је на том месту постављен погинулом полицајцу.

У тешком удесу код љубичевске петље, у понедељак је у раним јутарњим сатима погинуо Александар Перић (23) из Пругова код Пожаревца. Он је настрадао када је изгубио контролу над воланом возила БМВ 320, услед клизавог коловоза и неприлагођене брзине, а онда слетео с пута. Приликом слетања, ауто се преврнуо, а екипа Хитне помоћи, која је убрзо стигла на лице места, могла је само да констатује смрт возача.

Према незваничним информацијама, Александар је кобне ноћи био у ресторану "Витез" у Пожаревцу, на свадби свог комшије. У вечерњим сатима, око 21, он је одвезао своју баку кући у Пругово, а онда се вратио на славље. Два сата иза поноћи, кренуо је кући и настрадао.

- Био је примеран младић, завршио је средњу школу. Живео је сам са својом баком, јер су му родитељи у иностранству. Они су разведени и Александар им је био једино дете. Мајка је у Италији, а отац у Аустрији. И он је планирао да се придружи оцу, али, ето, трагедија га је омела у тим плановима - рекли су нам мештани Пругова.

На месту несреће у Гложанима већ је постојао надгобни споменик / Фото Љ. Прерадовић


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Tragedija kod Inđije zbog tornada? U sudaru automobila i kamiona dvoje mrtvih, povređeno troje dece

КОД ГУЧЕ ПОВРЕЂЕН ДЕЧАК

НА регионалном путу ка Гучи, у понедељак око 10 часова, тешко је повређен четрнаестогодишњи Ф. Ђ. На њега је, док је ишао из школе, налетео аутомобил ивањичких регистарских ознака, а идентитет возача још није познат. Дечак је примљен у чачанску болницу, где су му након прегледа констатоване теже повреде главе, грудног коша и екстремитета. Како сазнајемо, дете је животно угрожено. (В. И.)

ТРЕЖЊЕЊЕ

Од укупно 19 возача са подручја Зрењанина, код којих је контролом утврђено присуство алкохола у крви, тројица су задржана на трежњењу јер су имали више од 1,20 промила алкохола у крви. (Б. Г.)