Више јавно тужилаштво у Београду данас је, на крају суђења за убиство адвоката Владимира Зрелеца 1. децембра 2015. испред његове канцекларије на Врачару, тражило да суд Владимира Шарановића, оптуженог за овај злочин, осуди на казну од 30 до 40 година затвора.

Са друге стране, одбрана је тражила ослобађајућу пресуду, тврдећи да нема доказе да је он извршио ово кривично дело.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Погледајте снимак убиства вође Гробара: Нападач прилази с леђа и немилосрдно пуца у Кићу (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Првостепена пресуда биће изречена 13. новембра.

Иначе, ово ће бити прва пресуда донета за убиство неког адвоката.

Владимир Шарановић се оптужницом терети за кривична дела тешко убиство и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, јер је у стану којем је живео са супругом пронађена извесна количина марихуане.

Тужилаштво сматра да је своје наводе оптужнице долазало и тврди да се мотив убиства Зрелеца крије у писму сада покојног Слободана Шарановића и томе да је Зрелец Шарановићу отказао пуномоћје те да је између њих постојао проблем, јер је Зрелец заступао Милоша Делибашића.

Шарановић је током суђења негирао оптужбе за убиство београдског адвоката, потврђујући да га је познавао и да га је са њим упознао рођак Слободан Шарановић.

Признао је кривично дело које се тиче марихуане пронађене у стану у којем је боравио са супругом током скоро две године скривања од полиције.

Овај случај се доводи у везу са Зрелецовим заступањем Владимировог рођака из Црне Горе Слободана Шарановића, убијеног у Будви 2017. године.

Слободану Шарановићу убијени београдски адвокат водио је послове у вези са коцкарницама и мењачницама, а био је ангажован и у поступцима у Србији и у Црној Гори који су се против водили због сумње да је наложио убиство Николе Бојовића и Милоша Видаковића.

Владимир је Шарановић својевремено је био запослен у фирмама свог убијеног рођака.

Медији су раније писали да се у доказима овог предмета налази и писмо за које је Зрелец рекао „да се да полицији уколико му се нешто догоди“, а које је написао Слободан Шарановић.

Више од две године након убиства Зрелеца, Владимир Шарановић је био у бекству, све до хапшења 9. јануара 2017. године у околини Зрењанина по потерници Вишег суда у Београду. Од тада се налази у притвору.

Оптужен је да из кола у покрету 1. децембра 2015. године изрешетао адвоката Зрелеца испред зграде у којој је имао адвокатску канцеларију на Врачару.

Три недеље након оружаног напада, београдски адвокат је подлегао повредама у Ургентном центру.