Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 12 и по година затвора Синишу Радованчева због убиства ванбрачне супруге Биљане Мијатовић у Панчеву 2017. са којом има заједничко дете, које је у време убиства имало месец дана.

Овом одлуком, која је објављена на сајту Апелационог суда, потврђена је првостепена пресуда Вишег суда којом је Радованчев осуђен на јединствену казну затвора од 12 година и шест месеци, јер му је суд узео као утврђену ранију казну затвора од осам месеци за друго кривично дело. Осуђени је у притвору од дана убиства.

Ћерка убијене жене и њихово заједничко дете биле су у стану у време убиства 21. новембра 2017.Оне су ради остваривања својих имовинско-правних захтева упућене на парницу.

Радованчев је проглашен кривим што је смањених способности да схвати значај својих дела и “услед одлика своје личности, обичног пијанства лаког степена са 1,04 промила алкохола у крви, као негативних афеката беса и срџбе произашлих из конфликтне ситуације везане за међусобну интерперсоналну проблематику са партнерком, лишио живота своју ванбрачну супругу”, наводи се у пресуди.

Прочитајте још - Нисам је полио бензином, канта је експлодирала: Љубоморни Карољ пориче да је убио жену Славицу

Кобног дана у изнајмљеном стану у којем су заједно живели дошло је до једне од њихових свађа у присуству ћерке убијене жене из првог брака, рођене 2006. године и заједничке једномесечне бебе, која се наставила у кухињи иза затворених врата, док су деца остала у соби.

Радованчев је претио жени да ће је заклати, због чега је њена ћерка из првог брака ушла у кухињу и питала кога ће заклати, а он је наредио да изађе да не би заклао прво њу, што је дете и учинило.

Након тога је кухињским ножем задао жени један убод у пределу грудног коша наневши јој смртоносне повреде од којих је на лицу места преминула. Медији су писали да је Мијатовићеву убио на њен 30 рођендан, док су очекивали госте.