БРАТЕ, извини што се овако прича завршава, у великом сам хаосу. То је као један велики мутан вир. Све се данас завршава. Збогом, брате мој... Волим те. Чувај ми моје... А ону клошарку... на сахрану немој да пустиш. Кад ме нађу, ти знаш шифру од телефона, оставио сам неке видео-записе. Збогом.

Ово је једна од две последње поруке које је Часлав Живојиновић (24) из Вранова код Смедерева послао другу пре него што је нестао без трага 29. октобра. Последњу поруку послао је девојци. У њој је написао: "Криво ми је што нисам могао још једном да те загрлим. Не шалим се... Само сам хтео да се опростим од тебе. Збогом још једном. Волим те. Чувај се. Више не могу овако."

После ових порука, младић се одвезао у непознатом правцу. Његови најближи, цела фамилија, данима живе у кошмару где се непрекидно преплићу страх, нада, очај, и жеља да Часлава пронађу живог и здравог, говори у тескобној исповести, за "Новости", стриц несталог младића Предраг Живојиновић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОПРОШТАЈНА ПОРУКА ОТКРИВА МОТИВ САМОУБИСТВА: Ево шта је натерало Кинескињу да се обеси на Тари

- Само желимо да је жив, да је побегао негде, да се крије, да жели да изазове пажњу. Али, поруке које је оставио леде крв у жилама - каже нам стриц и додаје да је Часлав вредан младић, омиљен у друштву, и веома емотиван. - Имао је тешко детињство, као и његов годину дана старији брат Владислав. Одрасли су без мајке. Оставила их је десети дан по Чаславовом рођењу. Мој брат Мирослав мучио се да одгоји синове. Иако инвалид од младости, ишколовао их је, запослили су се. Часлав ради у "Железари". Добри су и вредни момци.

Он каже да се у априлу ове године Часлав "изгубио" на пет дана. Никоме се није јавио, а касније је рекао да је био код мајке, која живи у Плочицама, у Војводини.


- Знао је да угаси телефон, да се не јавља. Али, сада је другачије, јер је оставио ове опроштајне поруке - прича Предраг.

Породица нема одговор на питање због чега је ово урадио. Сумњају да можда иза свега стоји дубока емотивна повређеност због неузвраћене љубави. Часлав је био у вези са женом која има дете, а због велике љубави, каже стриц, желео је и њено дете да прихвати.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Обесио се због самоће и туге за родним Косметом": Детаљно испланирао самоубиство и сахрану, комшије и родбина у шоку

- Брат ми је испричао да му се недавно пожалио да га та девојка неће. Он му је у шали рекао: "Ма, пусти, има девојака колико хоћеш". Часлав му је тада казао да ће се због ње убити. Брат то није схватио озбиљно - каже стриц Предраг, који са породицом живи у Италији.


Према наводима стрица, младић је 29. октобра пре подне оцу рекао да је узео боловање, и да иде у град, код зубара. Сва документа је оставио код куће, као и новац и платну картицу. Понео је само таблет, мобилни телефон и џепни пуњач. Од куће се одвезао светлоплавим "форд фокусом", који је купио неколико дана пре нестанка.


- Купио је тај ауто, моји синови су му позајмили новац. Нема ни дозволу, није га ни регистровао. Аутомобил има само задњу таблицу. Старији брат има дозволу, Часлав још није положио. Казао је да им ауто треба јер оца често воде код доктора - наводи стриц и додаје да се чуо и са младићевом мајком, али да код ње није долазио.За четири дана од нестанка стигло је неколико дојава да је виђен, али све су биле узалудан траг. Последња се јавила жена која тврди да га је у среду увече видела у Бегаљици. Наводно, био је у аутомобилу и возио се полако кроз место.

Иако су слутње црне, ноћи претешке, жеља свих је да ће се ујутру пробудити са добрим вестима.

- Тешим се да се притајио, док му се емоције не смире... Ако читаш ово, Чаславе, немој да урадиш неку глупост. Врати се, сви те чекамо. Твој брат и отац, твоја браћа Милија и Вукашин, другови. Волимо те - завршава стриц Предраг.

Часлав са девојком од које се опростио

ПОТРАГА ШИРОМ СРБИЈЕ

ПОЛИЦИЈСКОЈ управи у Смедереву нестанак Часлава Живојиновића пријављен је 29. октобра у поподневним часовима. Полиција је одмах расписала централну објаву за њим и обавестила све полицијске управе на територији Србије о нестанку младића.

Часлав је рођен 1. јануара 1995. године. Висок је 178 центиметара, тежак око 62 килограма, има црну косу и плаво-зелене очи.

"ЖИВОТ ЈЕ ПРЕД ТОБОМ"

ЧАСЛАВОВА слика и подаци објављени су на порталу "Нестали Србија". За младићем трагају и бајкери које је организовао стриц, а потрага је покренута и на друштвеним мрежама. На свом фејсбук-профилу стриц Предраг, уз заједничку слику са несталим братанцем, написао је:

"Питам те зашто? Зар је неко вреднији од тебе самом себи? Осмех на лице, живот је пред тобом!"