КАРОЉ Лудман из Мола осуђен је у петак пред Вишим судом у Суботици првостепеном пресудом на 20 година затвора због тешког убиства супруге Славице Лудман. Петочлано веће је одлуку донело једногласно, уз образложење да је крив по свим тачкама оптужнице, чији су наводи током поступка и доказани.

Према пресуди, на коју одбрана има право да уложи жалбу Апелационом суду, Карољ је своју супругу, у ноћи између 24. и 25. маја ове године, у њиховом породичном дому у Молу, полио бензином и запалио. Иако је на почетку признао да је то урадио, после је тврдио да је бацио канистар са бензином који је експлодирао. Бранио се да није желео да намерно убије супругу, са којом је у браку био четврт века.

- Реч је о тешком убиству на свиреп начин, а није несрећан случај, како је то одбрана желела да представи - наводи се у образложењу првостепене пресуде. - Оптужени је био свестан патње и болова које ће оштећена имати, али се, ипак, одлучио на дело.Прочитајте још: Нисам је полио бензином, канта је експлодирала: Љубоморни Карољ пориче да је убио жену Славицу