У ДРУГОМ основном суду у Београду данас је одложено суђење Драгољубу Симоновићу, бившем председнику општине Гроцка јер се на претресу није појавио оптужени Игор Новаковић, који је изостао због болести и налази се на болничком лечењу.

Наредни претрес заказан је за децембар када се очекује да сви оптужени присуствују суђењу и изнесу своје одбране.

На данашње суђење дошао је Симоновић као и још двојица оптужених и како сазнајемо они су били спремни да изнесу одбрану. Тужилаштво је тражило од суда да се предмет у односу на изосталог Новаковића раздвоји чему се одбрана успротивила тврдећи да би то било онда силовање поступка и кршење закона.

Суд је због тога одложио претрес јер сматра да сви оптужени треба валидно да изнесу одбрану и да чују одбране осталих са оптуженичке клупе.

Подсетимо, Драгољуб Симовонивић и остали терете се да су у међусобном договору прошле године у децембру запалили кућу новинара Милана Јовановића.

Кућа и помоћни објекти су изгорели и начињена је велика материјална штета, а новинар и његова супруга једва су извукли живу главу

Данас је, као и раније, на претресу присуствовао оштећени новинар "Жиг инфа" који сматра да све ово што се догађа до сада није ништа више до развлачење поступка.