ИСТРАЖНИ органи покушавају да идентификују све актере бруталне туче која се догодилоа у среду на суботичкој бувљој пијаци у којој је једна особа убијена, а друга тешко повређена. Настављени су привођење и саслушање свих оних који су учествовали у сукобу двеју ромских породица, а полиција у болници чува повређеног Фејхмија Б. (55), који се терети да је једним убодом ножем усмртио Беришу Беџета (62).

Полиција је у тужилаштво привела С. Х. (33), држављанина Немачке, за кога се сумња да је, током пријема повређених, у суботичкој болници ножем напао и више пута убо сина Фејхмија Б., како би осветио убијеног Беџета.

Судија Вишег суда у Суботици одредио је притвор до 30 дана осумњиченом С. Х. због опасности од бекства, опасности од понављања кривичног дела и тешких околности кривичног дела. Он се пре тога у тужилаштву бранио ћутањем и није хтео да изнесе одбрану.

- Како остали актери догађаја буду идентификовани и привођени судији за претходни поступак, тако ћемо јавност благовремено обавештавати - каже Рајко Маравић, портпарол Вишег суда у Суботици.

Подсетимо, инцидент се догодио у среду на платоу суботичког бувљака. До свађе и туче, а потом и бруталног разрачунавања, дошло је око поднева. У општем метежу неколико особа је повређено, а у локви крви на плочнику је остао да лежи Беџет. Он је само једном убоден ножем, али му је, према незваничним информацијама, пресечена аорта и искрварио је насмрт.

По доласку у болницу, лекари су покушали да му помогну, али, нажалост, повреде су биле кобне и могли су само да констатују смрт. У исто време помоћ је указивана и другима. Разјарена Беџетова родбина упала је у болницу тражећи његовог убицу, који је, такође с повредама, пребачен у болницу.

Један од болничара покушао је да спречи С. Х. да нападне сина осумњиченог за злочин, али га је овај одгурнуо свом снагом и запретио ножем. Тада је С. Х. насрнуо на младића и убо га у руку. У истом моменту стигла је и полиција, на позив медицинског особља.

Испред болнице је настављена туча чланова и пријатеља двеју породица. Видевши да инцидент измиче контроли, један од полицијских службеника је извадио пиштољ и два пута пуцао у ваздух, како би смирио узавреле страсти. После тога је С. Х. разоружан и приведен, а остали су се разбежали. Том приликом нико није повређен.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Обрачун породица на суботичком бувљаку: Један преминуо од убода ножем, нападач премлаћен, туча настављена пред болницом, полицајац пуцао у ваздух да их зауставиМОТИВ СЕ ИСТРАЖУЈЕ

У ЈАВНОСТИ се може чути више верзија сукоба двеју породица.

- Док неки сведоци тврде да је у питању снаја која је плаћена али није стигла у нови дом, други тврде да су посреди компликовани породични односи, а неки чак помињу и новчани дуг који је настао у иностранству - сазнајемо од извора блиског истрази. - Испитују се сведоци и актери овог догађаја, како би се створила јаснија слика.