ДВОЈИЦА радника који су јутрос погинули на градилишту у Чортановцима су турски држављани Хајретин и Екрем Полат, радници компаније Railtech constructionza, сазнају незванично "Новости".


Они су се у челичној корпи, која није намењена подизању људи пењали на један од стубова конструкције вијадукта који су високи око 20 метара.

Извођач радова на деоници брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада, на којој се налази градилиште вијадукта, је компанија руских државних железница, RŽD international, а турска фирма је подизвођач.


Стуб са којег су пали радници је један од 59, колико их је изграђено као потпора за вијадукт којим ће возови ићи 200 километара на час. Поједини стубови су у нивоу зграде од седам спратова. Највиши је отприлике на половини конструкције и висок је 26 метара. Стуб са којег су пали радници је нижи и налази се недалеко од излаза из будућег тунела.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕСРЕЋА У ЧОРТАНОВЦИМА: Ово је место на коме су страдали радници (ФОТО/ ВИДЕО)На градилишту тунела и моста, које се простире на чак шест километара, сваког дана ради око 650 људи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Трагедија на градилишту у Чортановцима: Два радника пала са 20 метара и погинулаИзградња тунела и вијадукта у Чортановцима почела је у августу 2017. године. Рок за завршетак радова на деоници од Старе Пазове до Новог Сада је 52 месеца, односно новембар 2021. године.