БЕОГРАД - Прво основно тужилаштво у Београду оптужило је Ђурђију Алимпијевић (23) јер је летос у установи "Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској", двогодишњег дечака на груб и непримерен начин носила држећи га само једном руком и то за надлактицу, а потом га тако бацила у кревет, док је све време другом руком држала мобилни телефон.


Њој се оптужним предлогом тужилаштва на терет ставља кривично дело "злостављање и запуштање малолетног лица", за које је запрећена казна до три године затвора, речено је Танјугу у тужилаштву.


Сумња се да је Алимпијевићева 11. јула, свесна противправности свог дела, грубо занемарила своју дужност збрињавања и васпитавања, тако што је злостављала двогодишњег дечака Н.М. о којем је дужна да се стара.


Она је носећи мобилни телефон у левој руци, у десној руци носила малолетног Н.М, држећи га за надланицу на груб и непримерен начин, уневши га у просторију тако носећи до кревета, те га затим користећи само десну руку бацила у кревет, не престајући да гледа у мобилни телефон све време док је носила и спуштала дете, сматра тужилаштво.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СУСПЕНДОВАНА СЕСТРА У "ЗВЕЧАНСКОЈ": Носила бебу као да је џак (ВИДЕО)Затим је фотографисала друго дете, које је било у кревецу поред, што је забрањено правилима стационара, наводи тужилаштво у оптужном предлогу.


Алимпијевићева је у Звечанској радила од априла ове године по основу уговора о раду.