КУРШУМЛИЈА - Тридесет једногодишњем Албанцу Г.Г., у чијем су возилу јутрос криминалистички инспектори полицијске станице у Куршумлији пронашли 47 килограма марихуане, одређено је полицијско задржавање од 48 сати и биће прослеђен истражном судији прокупачког суда.

Наиме, у возили марке фолцваген којим је управљао овај држављанин Албаније, а који је саобраћао из правца Косова и Меотхије, полицијски инспектори из Куршумлије у пртљажнику су пронашли две путне торбе у којима се налазила дрога.

Албанац који је управљао возилом на овој деоници пута од Приштине ка Нишу, после заустављања од стране полиције из Куршумлије рекао је да путује за Мађарску. Ову акцију, према сазнањима нашег листа, полиција је спровела после опсежног оперативног рада на терену.


Прочитајте још:
Ухваћен "на делу": Полиција упала у стан док је осумњичени паковао хероин у пакетиће (ФОТО)

Иначе, регионални пут Ниш-Приштина један је од најпрометнијих између центрлане Србије и Космета који осим Срба из покрајине углавном користе Албанци који путује у земље западне Европе и друге светске земље. Због тога је административни прелаз Мердаре један од најфреквентнијих веза и на овом прелазу али и деоници пута од Мерада до Ниша честе су заплене нарокотика које улавном покушавају да прошверцују Албанци са Косова и Метохије.