М.М.(73) сам је ископао гроб на локалном гробљу, купио сандук који је донео кући, унео га неприметно у подрум и ту се обесио. Оставио опроштајно писмо са списком ко може да присуствује јучерашњој сахрани. Нико није знао шта припрема.


Све ово издешавало се у насељу Мале Пчелице где је покојник живео са породицом.


Он је своје помало ритуално самоубиство пажљиво испланирао, а да нико није приметио промене у понашању, нити пак да је све пажљиво припремио. Чак напротив. Комшика која га је видела непосредно пре него што се обесио у чуду је примила вест.


- Ишли смо улицом и нормално причали. Отишао је код брата мислим, рекао ми је да је добро, да је нешто радио тог дана, причали смо о дрвима за зиму. Никада не бих рекла да ће дићи руку на себе. Сасвим је нормално деловао, причали см оо тим текућим, домаћинским стварима- рекла је једна од комшиница.


Ни остале комшије у овом радничком насељу нису ни слутиле да спрема самоубиство.


Прочитајте још: У НЕКОЛИКО САТИ ДВА САМОУБИСТВА У БЕОГРАДУ: Двојица мушкараца се убила


А он је данима пре тога спроводио свој план у дело. Купио је сандук и вероватно када укућани нису били ту, донео га у подрумске просторије. У међувремену је на гробљу где је још пре двадесетак година купио парцелу, урадио споменик и опсег, ископао сам раку и када је дошао кући - обесио се о греду, тик изнад места где се налазио мртвачки сандук.


- Оставио је писмо где је прецизно да упуства ко може да дође на сахрану. Ти људи су и били у недељу када је сахрањен - причају комшије у насељу.


Иначе, М.М. није имао проблема, нити је био у дуговима. Мотиви самоубиства су енигма. Овде кажу да је “одувек по мало био на своју руку и да је једноставно решио да уради нешто што ово насеље не памти”.


Извор: kurir.rs