ХОЛАНДСКИ лекари и даље се боре за живот Јована Ђуровића из Бара, који је у среду по подне тешко рањен у пуцњави у Амстердаму. У овом оружаном нападу убијен је Горан Савић, пореклом из Ниша, власник пицерије у којој је дошло до пуцњаве. Полиција је ухапсила једног осумњиченог за ову ликвидацију, док се за другом особом и даље трага.

Савић је, како преносе холандски медији, седео у свом локалу са супругом када је ушао један мушкарац, који је недуго затим извадио пиштољ и запуцао. Један од очевидаца је навео да су се чула четири хица. Власник пицерије је погођен у главу, а Ђуровић у стомак.

Полиција се одмах дала у потеру за нападачем, кога је саучесник чекао у аутомобилу недалеко од трга где је дошло до пуцњаве.

Наводно, на ауту су биле белгијске таблице. У потрагу за њима, холандски истражитељи су ангажовали чак и хеликоптер. Убрзо је возило лоцирано, а полиција је испалила хице упозорења.

Једног нападача је полиција успела да савлада и ухапси, док другог и даље траже. Холандски истражитељи затражили су и помоћ грађана, који имају снимке и фотографије, настале током пуцњаве, да их доставе истрази.

Убијени Савић је са породицом живео и радио у Амстердаму. До пре неколико година је живео у Нишу и, наводно, био је познат под надимком Хијена. Јован Ђуровић је брат Луке Ђуровића, који је погинуо у саобраћајној несрећи код тунела Врмац у Котору 2013. године, а који је био близак са вођом "земунског клана" Луком Бојовићем.

Наводно, после сумњиве погибије брата, Јован је, са Баранином Аланом Кожаром преузео вођство групом, као и криминалним пословима. До сада су неколико пута покушавали да га убију, па су чак 2016. минирали део гробља где је гроб његовог брата, планирајући да изазову детонацију на задушнице и тако га усмрте.

Ђуровића су покушали да убију и 2017. у центру Бара. Он је тада седео на тераси локала са пријатељем када је на њих отворена ватра из снајпера. Његовог друга метак је погодио у руку. Напад није расветљен, али се верује да је пуцано из аутомобила у покрету и да је мета био Ђуровић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ВАТРЕНИ ОБРАЧУН У АМСТЕРДАМУ: Убијен Нишлија, Јован Ђуровић тешко рањен (ФОТО + ВИДЕО)

Њега су покушали да убију и бомбом велике разорне моћи. Прошле године у центру Бара паклена направа је отпала са његовог возила. Истрага је показала да је Ђуровић био мета и да је у планирање његове ликвидације било укључено неколико особа.

Специјално државно тужилаштво је за планирање убиства Јована Ђуровића подигло оптужницу против Ензана Цириковића, Елдара и Мирзе Нурковића, Ђорђија Цицмила, Дарка Милића, Алмира Јаховића и Аднана Османагића. Последња двојица су у бекству.

Јован Ђуровић и Алан Кожар доводе се у везу и са убиством Слободана Шарановића, а по наводном налогу Луке Бојовића. Истражитељи сматрају да је Јован Ђуровић постао мета у рату породица Бојовић и Шарановић, који је однео бројне жртаве на обе стране.

Горан Савић Facebook


УГОСТИТЕЉСКИ ПОСАО

ПРЕМА објавама на друштвеним мрежама, Горан Савић (49) последњих неколико година бавио се угоститељством у Холандији. Тамо се и оженио и добио два сина. Остао је нејасан његов однос са Јованом Ђуровићем, за кога истражитељи верују да се и у овој земљи бавио нелегалним пословима, посебно трговином наркотицима.