Врањанац иза браве: Малолетнице возио за Немачку и терао на проституцију

Ј. С.

22. 10. 2019. у 21:46

Врањанац иза браве: Малолетнице возио за Немачку и терао на проституцију

Илустрација

Због трговине људима ухапшен Врањанац И. Б. (53): У августу врбовао и превезао до Немачке две девојке и приморавао их на пружање сексуалних услуга

НАКОН истраге коју је Више јавно тужилаштво водило заједно са Групом за сузбијање трговине људима врањске полиције ухапшен је И. Б. из Врања (53), због кривичног дела трговина људима учињеног над малолетним лицима. Једна од жртава је из околине Владичиног Хана и како сазнајемо на основу њеног сведочења дошло се до података да постоји још једна жртва која се налази у иностранству.

- Осумњиченом се ставља на терет да је током августа 2019. године врбовао и превезао до Немачке две малолетне особе женског пола, да би потом исте приморавао на пружање сексуалних услуга у једном угоститељском објекту - каже Данијела Трајковић, тужитељка врањског Вишег тужилаштва.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОГАМА И РУКАМА ТУКЛИ МЛАДИЋА: Ухапшена двојица осумњичених за наношење тешких повреда

Осумњиченог је саслушао јавни тужилац и предложено му је одређивање притвора, што је судија за претходни поступак прихватио, те му је одређен притвор до 30 дана.

Овај случај је прилично узбуркао јавност у овом крају, с обзиром на то да је реч о Врањанцу који је превозио људе и робу у иностранству. Како каже извор из истраге, девојкама је обећан посао у угоститељском објекту, а затим су примораване на пружање сексуалних услуга. Девојка је добила статус жртве трговине људима и одлучила да проговори о свему што је истражне органе довело до човека који је превозник.

За кривично дело трговина људима предвиђена је казна затвора од најмање пет година.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације