Породица Бошковић из Белог Поља код Обреновца у шоку након што је њихов Марко (27) погинуо у Чикагу. Док су примали изјаве саучешћа, сазнали су још један детаљ, који само потврђује колико је он био добар момак. Наиме, Он је имао донорску картицу и желео је да буде донор органа уколико му се нешто деси, а како су његови у уторак сазнали, успео је да спасе два живота, што их је бар мало утешило.

- Био је дивно дете, и даље сам у шоку. Не могу да верујем да се ово десило мом сину. Имао је велике планове, основао своју фирму, пред њим је био живот. Задесила нас је велика трагедија.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАРКОВ ПОСЛЕДЊИ ЗАЛАЗАК СУНЦА: Младић пред погибију послао идиличан снимак са америчког друма (ВИДЕО)

Овако, за "Новости", прича Љубиша Бошковић, отац двадесетседмогодишњег Марка, који је погинуо у стравичној саобраћајној несрећи у недељу ујутру у Чикагу у Сједињеним Америчким Државама. Дочекао нас је са очима пуних суза испред породичног дома у обреновачком насељу Бело поље.

Према речима Маркове сестре Мирјане, он се са два друга и другарицом враћао са рођендана Рутом 83, када је на њих налетео Хуан Родеа Круз (25) и ударио директно у њихово возило. Њему је одређена кауција од 750.000 долара, а предвиђена затворска казна за ово дело је 28 година.

- Његова пријатељица Марија Чудић, која му је помогла да се снађе у Америци и била увек уз њега, јавила нам је да је Марко погинуо. Мушкарац који је усмртио мог брата у саобраћај се укључио на погрешно укључење и возио супротном страном улице у Кларедон Хилсу, а био је и у видно алкохолисаном стању. Марко је ишао најспоријом, десном траком, а последње речи мог брата су биле: "Каква су ово светла ка нама, нема логике кад у једном правцу иде саобраћај?". У том тренутку се аутомобил створио испред њих. Покушао је да избегне судар, али пошто је возио уз банкину и није било проширења, није имао где да се склони - плачући говори најмлађа сестра Мирјана.


Родбина и пријатељи изјављују саучешће породици


Са Марком је погинула и његова другарица из Колумбије Лаура У., а у смрсканом аутомобилу су се налазили и њен момак Момчило Г., који је задобио тешке телесне повреде и тренутно је у коми. Давид К. је лакше повређен.

Како прича породица Бошковић, Марко се активно од малих ногу бавио фудбалом играјући за ФК Обреновац 1905. То је била најтрофејнија генерација тог клуба, а покривао је позицију штопера.

- Марко је најмлађе дете наше породице. Завршио је основну школу као вуковац, као и обреновачку гимназију са одличним успехом. Потом је уписао Вишу пословну, да би полагао разлику предмета и прешао на Економски факултет у Београду, који је завршио са просеком 9,8 - неутешна, за наш лист присећа се Ивана, старија сестра трагично настрадалог младића, која је удата и живи у Крагујевцу. - Иако је био први на листи за упис за мастер студије на ФОН-у, није упао, и видно разочаран донео је одлуку да оде у Америку. Ипак је на крају уписао мастер на приватном универзитету, дао неколико испита, али је онда преко програма Work and travel отишао преко, где је у почетку радио као спасилац на базену.

Био је у Вашингтону, па у Бостону, да би на крају одлучио да отвори своју компанију. Тако се скућио у Чикагу, где је у недељу ујутру настрадао. Имао је фирму која је поседовала три камиона и транспортовао је разне ствари по читавој Америци, а посао је добро ишао.

- Маркова највећа жеља је била да се једног дана врати у родни крај, откупи сва имања Бошковића и сједини их. Тако је и почео да скупља паре и откупљује део по део. Желео је да има свог црног коња, и из тог разлога има и слику коња овде на зиду. Био је паметно дете, а нема коме није помогао. Чак је и током поплава 2014. године помагао људима и спасао разне животиње. Како ћемо сада без њега - неутешно прича отац Љубиша.

Ако све буде у реду са папирологијом, Марково тело би требало преко Цириха да буде допремљено у Београд у недељу ујутру. Сахрана ће се, према речима његовог оца Љубише, обавити на локалном гробљу у Белом пољу у понедељак.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сузе и јецаји за Марком Бошковићем: Био је вредан, добар, свима је помагао. И са прославе рођендана оде право у смрт! (ФОТО)

ВОЛЕО ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ

МАРКО је био велики навијач Црвене звезде, а како каже његов отац, знали су сатима преко интернета да коментаришу утакмице које је српски великан играо. Када је на распореду кошаркашки или фудбалски меч овог клуба, он је отказивао већ уговорене туре да би га пратио, а када су га питали шта да му пошаљу из Србије, увек је бирао дрес Црвене звезде.