Невероватна одбрана оптуженог за крађу тестова: Папир сам понео у тоалет да се обришем

Ј. Д. Љутић

22. 10. 2019. у 15:07

Невероватна одбрана оптуженог за крађу тестова: Папир сам понео у тоалет да се обришем

Фото: Ј. Д. Љ

У Вишем суду у Београду започело суђење Игору Стаменковићу, кога терете да је украо питања за завршни испит

НИСАМ крив! Одбијам оптужбу у целости, јер нисам урадио оно за шта ме терете! Из штампарије нисам узео тест, већ сам изнео празан папир како бих га употребио уместо тоалет-папира.

Ово је у уторак, на почетку суђења у Вишем суду у Београду, изјавио Игор Стаменковић, машиниста рото-штампе у "Политици а. д.", који је оптужен да је у јуну ове године украо тест из математике за малу матуру, а који се иначе брани са слободе.

Стаменковић је потом детаљно, први пут, изнео своју одбрану (у тужилаштву се бранио ћутањем по савету адвоката).

- У "Политици" сам запослен 10 година, а неколико последњих радим као машиниста у штампарији - започео је своје излагање пред судом оптужени. - Пријавио сам се да радим на штампању тестова за малу матуру како бих зарадио мало више пара, јер супруга и ја имамо мала примања и двоје малолетне деце.

Испричао је потом да је 14. јуна, приликом штампања тестова, дошло до квара на машини и застоја у раду:

- Како волим да једем, појео сам два сендвича са мајонезом. Али, припала ми је мука. Како у штампарији често нема тоалет-папира, узео сам један празан папир и отишао у ве-це.

На излазу из просторије, папир је показао најстаријем полицајцу и био и претресен, након чега је отишао у тоалет:

- Повратио сам, обрисао се тим папиром и бацио га у канту, па кренуо назад. Међутим, како је машина била покварена, пребачен сам са колегом на други спрат, где су се штампали комбиновани тестови.


Штампарија "Политика а.д.", где су штампани тестови

Стаменковић је на питање суда одговорио да је безбедносна ситуација у штампарији када су штампани тестови била на високом нивоу, а да је и он, као и остали радници, мобилни телефон оставио у кабини чим је стигао на посао:

- Истичем да, по мојој процени, није било могуће неприметно изнети тест из математике у џепу од тренерке, како оптужба то тврди, јер има 12 до 16 страница. Када се савије толико папира, вирили би из џепа.

Следеће суђење је заказано за 8. новембар, када ће бити позвани његов син Војислав и супруга Весна.

ПОМОГАО СИНУ ДА ПОЛОЖИ?

ОПТУЖНИЦА Игора Стаменковића терети за кривично дело повреда тајности података у стицају са кривичним делом одузимање туђе ствари. Оптужен је да је искористио непажњу колега у штампарији и украо тест из математике. Сумња се да је то урадио како би га однео сину, који је у то време био мали матурант, те му тако олакшао полагање завршног испита.

Такође, сумња се да је потом Стаменковићев син решени тест поделио преко "Инстаграма", те да је тако дошао до његових другова и њихових родитеља. Стаменковић тврди да је ту реч о неким другим тестовима.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Дакле, казна

22.10.2019. 16:42

За непоштовање државних докумената!

Luka

22.10.2019. 16:50

Samo ova izjava je za robiju, nepoštovanje suda i države, a za ostalo još pride, ali se izgleda učlanio i sad mu do zezanja

Гојко

22.10.2019. 17:06

I onom bivšem Ljajićevom,narodnom poslaniku je pripala muka na aerodromu u Frankfurtu,pa poneo sa sobom skupocene mirise.I ovaj se sprda sa ovakvim pravosuđem.Da je pred američkim sudijom,drhtao bi da ne dobije doživotnu.

Бурек

22.10.2019. 21:20

@Pera - Из угла одбране није могао ништа паметније дс каже.

Conte

22.10.2019. 18:40

odvalite mu jedno pet godina pa da covek ima vremena na miru da se brise. Ionako je u tom materijalu do guse.

Rista

22.10.2019. 19:21

A dokaz da je snimio i sirio dalje? Sigurno se moze naci u njegovom mobilnom!

Патка

22.10.2019. 21:21

И онда је из тоалета пустио факсом папир..