Огорчење због одлуке суда у Неготину и у Фонду „Тијана Јурић“: Нема оправдања за Лунину мајку

С. М. ЈОВАНОВИЋ

22. 10. 2019. у 09:28

Огорчење због одлуке суда у Неготину и у Фонду „Тијана Јурић“: Нема оправдања за Лунину мајку

Весна Фируловић

Неготинско тужилаштво ће се жалити на одлуку суда да се укине притвор Весни Фируловић, мајци девојчице коју је насмрт претукао очух. Запрепашћени и у Фонду „Тијана Јурић“, која заступа Луниног оца

Неготинско јавно тужилаштво није задовољно одлуком овдашњег Вишег суда којом је укинут притвор Весни Фируловић, мајци двоипогодишње Луне коју је у мају ове године, како се сумња, насмрт претукао очух Зоран Албић у Прахову.

Кривично ванпретресно веће је одлуку о пуштању на слободу Весне Фируловић донело јер сматрају да нема узнемирења јавности будући да је за кривично дело којом се терети мајка убијене девојчице за непружање помоћи максимална запрећена казна од осам година затвора, а не 12.

У тужилаштву истичу да ће на одлуку Вишег суда уложити жалбу и сачекати одлуку Апелационог суда у Нишу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Скандалозна одлука Суда у Неготину: Мајка која је допустила да јој дечко насмрт претуче ћерку (2,5) пуштена на слободу

Одлуком Кривичног ванпретресног већа Вишег суда у Неготину нису задовољни ни у Фондацији "Тијана Јурић", чији је правни заступник Маја Атанасковић, и адвокат Луниног оца Драгана Пурић.

- Запрепашћени смо и разочарани одлуком неготинског суда. Разумевајући све аргументе, страх или нешто друго, не можемо да оправдамо мајчину одлуку да тај злочин прикрије и не можемо да оправдамо њене поступке. Зато ова одлука за нас није прихватљива. Она има пасош и може да изађе из земље - каже, за "Новости", Игор Јурић.

Према тврдњама тужилаштва, мала Луна убијена је ударцима човека са којим је њена мајка живела месец и по дана у његовој кући у Улици 30. септембра у Прахову након што је напустила мужа и сина који су остали да живе у њеном родитељском дому у Слатини, код Неготина.

Девојчица је имала вишеструке повреде главе и темена, преломе надлактице, а по резултатима обдукције и вештачења није јој било спаса. Усмртио ју је ударцима момак њене мајке Зоран Албић љут што је дете плакало када се током ноћи вратио из провода.

Баш зато што свом детету није помогла онда када јој је била најпотребнија, нити је покушала да заустави Зорана, тужилаштво је затражило максималну казну због непружања помоћи двоипогодишњој девојчици.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Очух убио девојчицу, па лагао да је пала?

УМИВАЛИ ЈЕ ДА СЕ ПОВРАТИ

ИСТРАГА је показала да је Луна имала на себи разређену крв, па се претпоставља да су је мајка и очух умивали да би се повратила. У просторији у којој се десио злочин пронађени су и трагови Зоранове крви за коју је вештачењем потврђено да се расекао по руци којом је тукао девојчицу, па је крв прскала по поду и зидовима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

драгана

22.10.2019. 15:39

Ua monstruma doživotna bez mogućnosti pokajanja.Za nemajku 40 godina.Ko može da zlostavlja i ubije dete...Ne znam šta čeka država i kako misli da zaštiti decu? I svi mi.jesmo odgovorni.Prijyvljivati ovakve.