Стравични детаљи злочина у Пожаревцу: Александар “стојадином” прегазио баку Ружицу (78) јер су му наручиоци убиства обећали 400 евра и полован ауто

Д. НОВКОВИЋ

19. 10. 2019. у 09:02

Стравични детаљи злочина у Пожаревцу: Александар “стојадином” прегазио баку Ружицу (78) јер су му наручиоци убиства обећали 400 евра и полован ауто

Возило саобраћајне полиције код места убиства Фото Д. Новковић

Полиција схватила да се не ради о саобраћајки, када су видели снимак са камера

ОТАЦ и син, Саша С. (47) и Данијел С. (21) обећали су Александру Ђ. (22) 400 евра и полован аутомобил, као надокнаду за убиство Ружице Ковач (78) у Пожаревцу. Ово су нова сазнања из истраге монструозног злочина до којих су дошле "Новости".

Судија за претходни поступак Вишег суда у Пожаревцу, одредио је једномесечни притвор за Александра Ђ. (22), због сумње да је 14. октобра извршио тешко убиство Ружице Ковач (78). Притвор од 30 дана одређен је и за Данијела С. (21) и његовог оца Сашу С. (47), због сумње да су извршили подстрекавање и помагање учиниоцу након кривичног дела. Свој тројици прети казна од 10 до 40 година затвора.

Осумњичени Александар пред полицијом је признао дело и испричао како га је извршио, али се пред тужиоцем бранио ћутањем. Међутим, друга двојица поново су све признала и поновила своју претходну причу. Засада је непобитно утврђено да је Александар отпозади, десном страном "заставе 101", ударио бицикл на којом је Ружица ишла ка својој кући Дунавском улицом, а затим побегао.

Прочитајте још - Монструозни детаљи: Наручили убиство да би се жени уселили у кућу?

У овом случају прво се сумњало да се ради о удесу, али су надзорне камере показале да је Александар намерно ударио у бицикл. Кад су му Саша С. и његов син мобилним телефоном дојавили њено кретање, он је Ружицу сустигао на путу, затим заобишао како би се уверио да је то она, онда се вратио и поново кренуо за њом, а потом је ударио аутом. Након тога побегао је у Михајловац, а за њим су аутом кренули Данијел и његов отац. Заједно су купили бензин и запалили "заставу 101", а потом се сви вратили у Пожаревац.

Место убиства у Дунавској улици

Према незваничним сазнањима "Новости", договор је био да отац и син касније Александру исплате 400 евра и дају му свој половни ауто. Они су га подстрекавали на убиство, јер је Ружица хтела да их избаци из своје куће за коју тврде да су јој платили 10.000 евра, с тим да она може у њој доживотно да остане. Наредних дана уследиће истрага овог случаја, када ће бити саслушани сведоци и детаљно анализирани снимци надзорних камера и комуникације преко мобилних телефона. Такође, обавиће се и психијатријско вештачење Александра Ђ., за кога се претпоставља да је лице са посебним потребама.

Кућа покојне Ружице

Прочитајте још - ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН У ПОЖАРЕВЦУ: Убио жену на наговор друга, ударио је аутом док је возила бицикл

НИЈЕ БИЛА МАТЕРИЈАЛНО УГРОЖЕНА

НЕКЕ комшије покојне Ружице сматрају да истражни органи треба да утврде на који начин је она продала своју кућу. Они кажу да им је чудно да жена која има пензију, што значи да није потпуно новчано угрожена, одлучи да у своју малу, приземну кућу, усели деветочлану породицу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)