Иста екипа иза смрти председника ФК Бежанија и познатог адвоката: Ликвидација Мите води до убица Огњановића

З. УСКОКОВИЋ

петак, 18. 10. 2019. у 08:00

Иста екипа иза смрти председника ФК Бежанија и познатог адвоката: Ликвидација Мите води до убица Огњановића

Миша Огњановић

Оперативна сазнања служби у региону указују на споне злочина који су се догодили у Београду - 2006. И 2018.

ХАПШЕЊЕ Велимира Симића, осумњиченог за ликвидацију Горана Мијатовића Мите са Бежаније, могло би да помогне полицији да расветли организацију убиства познатог београдског адвоката Драгослава Мише Огњановића, сазнају "Новости". Овај злочин почињен 28. јула 2018, као и дизање у ваздух Мите са Бежаније 2. октобра 2006, према оперативним сазнањима безбедносних служби региона, организовала је иста екипа из Источног Сарајева, којој припада и сада ухапшени Симић.

Српске безбедносне службе већ извесно време имају податке да је део криминалне екипе из Републике Српске, којој припадају Велимир Симић и Дарко Елез, повезана са организацијом убиства адвоката у Београду. Бруталан злочин означен је као наставак мафијашких сукоба у чијем је средишту Лука Бојовић, који издржава казну у Шпанији.

- То су засада само индиције и сумње - истиче наш саговорник. - Ипак, у истрази убиства познатог београдског адвоката има помака. Скицирана је мапа како је организован и изведен злочин, чак и неки актери. Чека се завршетак још неких вештачења. Могуће је да се појаве и заштићени сведоци.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Убиство Мише Огњановића коштало пола милиона евра? Адвокат Луке Бојовића жртва трећег клана?!

Према сазнањима полиције, убиство власника Фудбалског клуба Бежанија наручено је преко Младена Ћехе, тадашњег вође "соколачког клана". Годину дана после злочина ухапшено је више особа из Републике Српске, припадника ове групе, али су убрзо пуштени јер није било доказа да буду приведени правди.

Убиство познатог београдског адвоката Драгослава Мише Огњановића,фото И.маринковић

- Од почетка се знало на основу прикупљених трагова да су у набавци возила, експлозива и активирању направе директно учествовали Славиша Билинац, Страхиња Рашета из Србије и Велимир Симић - наводи наш саговорник близак истражним органима. - Све је то урађено по налогу Ћехе, а за рачун једне криминалне екипе из Београда са којом је тада био у блиским односима. Билинац је нестао без трага, верује се да је убијен и закопан. Рашета је сам себе дигао у ваздух неколиког година касније. Једини сведок и директни актер ових догађаја је Симић.

У прво време сматрало се да је Митино убиство наручено преко Ђорђа Ждрала, па је Мијатовићев кум организовао сусрет са њим у Источном Сарајеву у клубу "Спорт". Овај локал је био у власништву Зорана Голуба званог Чарлама, који је и спојио Мијатовићевог кума и Ждрала.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Пао" после 13 година: Бомбом усмртио председника ФК Бежанија и његовог телохранитеља!

- Током тог сусрета је отклоњена сумња да је Ждрале организовао смрт Мите са Бежаније - истиче наш саговорник. - Било је речи о Ћехи и екипи са Сокоца, као и њиховом наводном правом вођи Дарку Елезу. После тога, Чарлама је убијен, као и сам Ћеха. Чак тројица њих, која су имала сазнања о организацији Митиног убиства, већ следеће године нису била међу живима - Билинац, Ћеха и Голуб. Веровало се да поред Симића, још само Елез има информације о овом злочину, јер је повезан директно са вођом београдске криминалне екипе за коју се верује да је наручила Митино убиство.

Експлозија на месту убиства Горана Мијатовића

КО ЈЕ ДАРКО ЕЛЕЗ

ДАРКО Елез, новембра 2017. године изашао је са издржавања казне затвора из сремскомитровачке казнионе. Био је осуђен на девет година као вођа криминалне групе која је трговала дрогом и изнуђивала новац. После изласка из "Сремске Митровице" остао је у Србији. Овде је и његов брат Давор, који се доводи у везу са плаћеним убиствима. Иначе, њих двојицу потражује правосуђе БиХ због афере "Лутка". У овом случају Елез и остали, оптужени су за најтежа дела организованог криминала, између осталог за пет убистава, три покушаја убиства и четири разбојничке пљачке.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

SretenCo

18.10.2019. 10:10

Zašto naša Srbija prima i trpi sve moguće teške kriminalce da seju smrt i narkotike?! Samo da isteramo razne "ekipe" iz bosne, crne gore, kosova promenila bi se kompletna slika društva.

Posmatrač

18.10.2019. 10:42

Šta je sa saradnjom policije dvije države , što ih ne isporuče , ili ga štiti ujko db !

u sledecem prelaznom roku ce dovesti...

18.10.2019. 10:47

...novog puskara.Izvinite,centarfora.On jos igra za ekipu iz Zabele.Dete je prva liga!Veruju da ce sa njim u CL!?Njegovi udarci iz daljine,obaraju s'nogu i najbolje golmane!Prvi golman i centarhalf,su na odmoru,ali se i tamo vredno pripremaju.Mnogo vode racuna o podmladku!"Buducnost je za nas sve"!I samo brigom o podmladku,uspevamo da odrzimo,zeljeni,nivo takmicenja",rece portparol "ekipe".Inace,kod njih nema pauze,takmice se cele godine,bez obzira na vremenske uslove!Operativa,zna sve!!!???