Монструозни детаљи: Наручили убиство да би се жени уселили у кућу?

Д. НОВКОВИЋ

17. 10. 2019. у 22:21

Монструозни детаљи: Наручили убиство да би се жени уселили у кућу?

Место на којем је страдала Ружица Ковач, фото Д.Н.

Ухапшен Александар Ђ. због сумње да је колима намерно прегазио Ружицу Ковач (78). Тврдио да је све урадио по наговору Данијела С. и његовог оца Саше С.

ПОЛИЦИЈА је ухапсила Александра Ђ. (22) из Пожаревца због сумње да је 14. октобра починио тешко убиство, тако што је суграђанку Ружицу Ковач (78) ударио аутом док је возила бицикл. Због сумње да су извршили тешко убиство у саизвршилаштву, ухапшени су и Данијел С. (21) и његов отац Саша С. (47), такође из Пожаревца. Старица је због тешких повреда задобијених при паду на асфалт превезена у Београд, где је дан касније преминула.

После злочина, који се догодио око 17 сати у Дунавској улици, Александар је побегао у Михајловац код Смедерева и тамо запалио "заставу 101", која је имало украдене регистарске таблице. Како је полиција саопштила, тројица ухапшених купила су ово возило у договору, за извршење кривичног дела. Њима је одређено задржавање од 48 сати и биће приведени вишем јавном тужиоцу на саслушање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН У ПОЖАРЕВЦУ: Убио жену на наговор друга, ударио је аутом док је возила бицикл


Према незваничним сазнањима "Новости", сва тројица ухапшених признала су дела за која се терете, а као мотив навели су нерашчишћене проблеме око имовине. Супруга ухапшеног Саше, коју смо затекли испред спорне куће, каже да су је они купили за 10.000 евра од покојнице, уз договор да Ружица може доживотно да борави у њој.

- Нисмо се свађали с њом, мој муж и син немају везе са њеном погибијом. Чак смо муж и ја ишли за Београд да је обиђемо, али је преминула и тамо ће бити сахрањена - прича Верица С. (40).


Верица С.

Породица ухапшеног Саше уселила се у Ружичину кућу пре 15 дана. Осим њега и супруге, у кући живе и њихова два сина, две ћерке, снаја и двоје унучади. Како смо сазнали од комшија, покојна Ружица била је пензионерка и овде се раније доселила из околине Новог Сада и купила кућу. Кажу да је имала двојицу супруга, и обојица су преминула, а преминуо је и њен син.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Бач: Убио жену због пара?


- Ружицу сам познавао само из виђења, али сам је ретко сретао, пошто 20 година живим у Немачкој. Тог дана сам видео њен бицикл на путу, али сам мислио да је реч о удесу. Сад чујем да се спомиње њено убиство - каже нам Никола Станков, комшија покојне Ружице.

Никола Станков

Тачан узрок смрти и све околности овог случаја знаће се после обдукције и завршене истраге. А према незваничним сазнањима "Новости", првоосумњичени је на саслушању изјавио да је хтео да помогне свом другу Данијелу и његовом оцу, који су од покојне Ружице купили кућу са правом заједничког коришћења. Међутим, међу њима су почеле свађе кад им је она забранила да користе кућу. Због тога су, наводно, Данијел и Саша подстицали Александра на убиство и помогли му у извршењу.


УДАРАЦ С ЛЕЂА

Према незваничним информацијама, ухапшени Александар је Ружицу сустигао аутом док се она кретала од Пожаревца ка својој кући у Дунавској, према насељу Забела. Кад ју је сустигао, он је аутом ударио отпозади у бицикл, због чега је жена пала на асфалт и задобила повреде опасне по живот, којима је сутрадан подлегла.

Кућа коју су Саша С. и супруга Верица купили од покојне Ружице

САСЛУШАЊЕ

ПОСЛЕ хапшења, осумњичени су саслушани у присуству бранилаца који су им додељени по службеној дужности. По истеку полицијског задржавања, они ће бити предати вишем јавном тужиоцу, а онда ће судија за претходни поступак одлучивати о одређењу притвора.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ološ

18.10.2019. 08:13

Ovo je strašno. Žena nema nikoga da je osveti. Ova monstruozna porodica trebala bi zajedno u ključali lonac pakla.