НЕКАДАШЊИ фудбалер, Зоран Његуш, који је оптужен за прање пара, није се у четвртак појавио пред Специјалним судом у Београду, због здравствених проблема. Због тога је поступак против њега раздвојен у односу на преосталих четворо оптужених до наредног претреса који је заказан за средину новембра.

Адвокат Александар Алексић обавестио је веће да Његуш има акутних проблема са поремећајем равнотеже и да му се због тога јављају несвестице. Доказе о томе, како је казао приложиће суду чим његов клијент добије медицинску документацију, након прегледа који је требало у четвртак да буде обављен у болници у Ужицу.

Прочитајте још - Његуш сниман незаконито

Поред Његуша оптужени су и Драгиња Бајић, Немања Обрадовић, Жељко Папић и Небојша Ђокић. На терет им се ставља да су на своја имена пребацивали имовину Витомира Бајића, против кога су се својевремено водили поступци због сумње да је трговао наркотицима. То је, како с етврди, рађено како би се пркрила чињеница да је он прави власник некретнина, чија се вредност процењује на више од два милиона евра. Иначе, Бајић је у међувремену преминуо у италијанском затвору.

Прочитајте још - Зоран Његуш: Уговори доказ порекла пара

Према тврдњама Тужилаштва, спорно је пет локала и један угоститељски објекат на Златибору, као и стан од 150 квадрата у Новом Београду и удео у привредном друштву "Паркет планет". Према њиховом ставу, ни покојни Бајић, као ни оптужени, нису имали законитих прихода из којих би се оправдала куповина спорне имовине.