Пресуда заљубљеном „бомбашу“: Зоран мора на психијатрију

Ј. Д. Љ.

17. 10. 2019. у 12:00

Пресуда заљубљеном „бомбашу“: Зоран мора на психијатрију

У проверу летелице и пртљага укључени и пси трагачи / Фото МУП

Зорану Н. (65), који је упутио лажну пријаву о постављеној бомби у авиону, суд је изрекао меру обавезног психијатријског лечења. Мотив - заљубио се у стјуардесу и хтео да спречи њен одлазак

На суђењу Зорану Н. (65) у Трећем основном суду у Београду веће је донело пресуду, односно изрекло је меру обавезног психијатријског лечења. Зоран Н. је оптужен да је 18. јула направио праву пометњу на Аеродрому „Никола Тесла“ у Београду када је пријавио да је у авиону компаније „Луфтханса“ на лету за Франкфурт подметнута бомба.

Испоставило се да је дојава лажна, а да је мотив Зорана Н. за овај чин то што се заљубио у једну стјуардесу те авио компаније.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Привођење због изазивања панике: Лажна дојава прекинула лет

Да подсетимо, он је полицији и тужилаштву признао да је упутио лажну дојаву о бомби, тврдећи да је неколико дана раније друговао са групом стјуардеса у кафићу на Ади Циганлији и да се тада „смртно заљубио“ у лепу тамнопуту службеницу „Луфтхансе“. У разговору је сазнао да је она тог дана имала планирани лет и то га је навело да упути лажну дојаву и тако почини озбиљно кривично дело.

Као и увек у таквим ситуацијама, путници и посада су евакуисани, а авион одвучен на безбедну удаљеност, где су припадници Контрадиверзионе екипе полиције обавили детаљан преглед летелице и пртљага и установили да бомбе нема.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)