Трагедија на Вождовцу: Забрањен рад ординацији због смрти пацијенткиње

Novosti Online

среда, 16. 10. 2019. у 10:04

Трагедија на Вождовцу: Забрањен рад ординацији због смрти пацијенткиње

Илустрација Фото: Depositphotos

О свему је обавештена полиција, а тело жене превезено је на обдукцију која ће показати узрок смрти
Министарство здравља издало је данас решење којим се забрањује рад ординацији општине медицине у Улици Војводе Влаховића у Београду због обављања нерегистрованих делатности.

Како је Танјугу речено у Министарству здравља, тој ординацији је забрањен рад и због обављања делатности и оглашавања метода и поступака супротних Закону о здравственој заштити.

Прочитајте још: УЖАС У БАРИЧУ: Измасакрирано тело пронађено у колима

Према ранијем писању медија, у тој ординацији је преминула 72-годишња пацијенткиња у току колоноскопије, током које је била подвргнута општој анестезији.

Како се наводи, ординација није имала дозволу да пацијенте подвргава тоталној анестезији.

Забрана је донета на основу члана 44, става 1, тачки 2, 7 и 8 Закона о здравственој заштити, уз напомену да се по изреченом решењу одмах поступи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Crni

16.10.2019. 10:49

Znaci Anesteziolog dao jacu dozu ili mozda cistacica posto cujem da i one postaju medinciske sestre, a verovatno i doktorice posto od velike plate koje imaju svi beze u inostransvo!

Milica

17.10.2019. 12:13

@milos - Ordinacija dr Nestorov U istoj sam i ja pre dva meseca radila isti pregled u opstoj anesteziji.

Slobodan

17.10.2019. 15:14

U naslovu ste naveli da je ordinaciji zabranjen rad zbog smrti pacijentkinje, mada u tekstu stoji suprotno, da je ordinaciji zabranjen rad znog obavljanja neregistrovanih delatnosti. Znam da bombasti naslovi povecavaju tiraz novina, ali ne mozete da tvrdite da je ordinacija zatvorena zbog smrti pacijentkinje, ko to nije tacno.