Министарство правде Србије: Нема услова за изручење Вукотића

Танјуг

уторак, 15. 10. 2019. у 20:01

Министарство правде Србије: Нема услова за изручење Вукотића

Јован Вукотић

Осуђен је у Србији на 15 месеци затвора због фалсификовања докумената
Министарство правде Србије још није добило правоснажну одлуку суда о изручењу Которанина Јовице Вукотића Црној Гори, потврђено је телевизији Нова М из тог ресора.

Вукотић, наиме, не може бити изручен, како су писали поједини медији, јер услови за изручење још нису створени, речено је у Министарству правде Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Pravosnažno odbijena molba vođe "škaljaraca" za uslovni otpust

Которанин Јован Јовица Вукотић, којег су безбедносне службе означиле као вођу "шкаљарског клана", осуђен је у Србији на 15 месеци затвора због фалсификовања докумената. Одслужио је више од две трећине казне, а црногорски правосудни органи траже његово изручење због сумње да је учествовао у два покушаја убиства.

Вукотић се терети да је 2016. покушао да убије Тамару Звицер, супругу Радоја Звицера, који је, по полицијским евиденцијама, један од вођа ривалског "кавачког клана".

Због тога је за њим расписана потерница. Претходно су за Вукотићем и одбеглим Игором Дедовићем расписане међународне и националне потернице због сумње да су 2016. покушали да убију припаднике "кавачког клана" Милоша Радоњића и Војина Ступара.

Осим тога, наводни вођа "шкаљараца" тражен је и на међународном новоу због нелегалног поседовања оружја. Вукотић се у Црној Гори терети и за утају пореза. По том основу је саслушан у Србији, када се бранио ћутањем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације